Detinuti celebri care ar putea vota duminica: De la Mazare pana la Borcea si Blejnar

Sambata, 25 Mai 2019, ora 14:09
4074 citiri
Detinuti celebri care ar putea vota duminica: De la Mazare pana la Borcea si Blejnar
Foto: Hepta.ro

Printre cei peste 15.000 de detinuti care si-au exprimat intentia sa voteze duminica, prin intermediul urnei speciale, s-ar putea afla si persoanele publice care executa pedepse privative de libertate, de la Cristian Borcea sau Radu Mazare, pana la fosta judecatoare Geanina Terceanu.

In cadrul centrelor de detentie ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) se afla 20.403 de detinuti si 17.960 dintre acestia au drept de vot. Potrivit ANP, 15.652 de persoane private de libertate si-au exprimat intentia, in scris, de a vota la alegerile pentru europarlamentare si 15.271 vor sa voteze pentru referendum.

Intre detinutii din unitatile ANP se afla si mai multe persoane publice care si-ar putea exercita si ele dreptul de vot.

Cazul fostului primar al Constantei, Radu Mazare, este cel mai recent care a atras atentia opiniei publice, acesta fiind adus din Madagascar pentru a executa pedeapsa de 9 ani de inchisoare in dosarul terenurilor si plajelor din Constanta.

Mazare este incarcerat la Penitenciarul Rahova, in perioada de carantina de 21 de zile. Dupa trecerea acestei perioade, autoritatile urmeaza sa decide unde va executa Radu Mazare perioada de 9 ani.

Alta persoana privata de libertate cunoscuta este Cristian Borcea, condamnat si el in dosarul privind retrocedarea terenurilor si plajelor din Constanta. Borcea este incarcerat in prezent la Penitenciarul Rahova dupa ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de inchisoare. Instanta a dispus si confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul actionar al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti.

Alte celebritati care se afla, in prezent, in detentie si care ar putea sa-si exercite duminica dreptul de a vota sunt:

- Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar. Acesta a fost incarcerat, pe 7 mai 2019, la Penitenciarul Rahova dupa condamnarea de 5 ani de inchisoare cu executare data de magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Fostul sef ANAF a fost trimis in judecata de catre DNA Ploiesti in anul 2016, sub acuzatia de trafic de influenta.

- Fostul presedintele al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, se afla la Penitenciarul Poarta Alba unde executa, din 2016, o condamnare la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, primita in dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, recent el a primit o a doua condamnare definitiva, tot de cinci ani de inchisoare, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta.

- Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu executa, in prezent, pedepse dispuse in mai multe dosare, precum Petromservice sau devalizarea FNI.

- Cristian Poteras, fostul primar al Sectorului 6 din Capitala, este incarcerat dupa ce a fost condamnat la opt ani de inchisoare, tot pentru eliberarea ilegala a unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane din Sectorul 6.

- Fosta judecatoare Geanina Terceanu, condamnata de instanta suprema la 7 ani de inchisoare pentru luare de mita in dosarul Transferurilor, in care a fost implicat si Cristian Borcea. Terceanu se afla la Penitenciarul de femei Targsor.

Duminica vor avea loc alegerile europarlamentare, organizate in acelasi timp cu referendumul pentru justitie, cetatenii urmand sa voteze in aceleasi sectii, pe buletine separate.

Vezi candidatii la alegerile europarlamentare.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...