Diaspora isi arata din nou dragostea fata de tara: Mobilizare la vot mai ceva ca la prezidentiale (Foto si Video)

Duminica, 26 Mai 2019, ora 15:36
28731 citiri
Diaspora isi arata din nou dragostea fata de tara: Mobilizare la vot mai ceva ca la prezidentiale (Foto si Video)
Foto: Ziare.com

Romanii din diaspora s-au mobilizat uimitor pentru a merge la sectiile de votare. Pe Facebook s-au organizat grupuri in care oamenii care pot asigura transportul anunta de unde pleaca si unde se duc sa voteze.

Mobilizarea diasporei ne-a impresionat si in 2016, la alegerile prezidentiale, insa atunci romanii din strainatate au inceput sa iasa intr-un numar mai mare dupa lasarea serii. Acum, inca de la prima ora si chiar cu mult inainte de deschiderea sectiilor de votare, romanii au format cozi la care au stat chiar si cateva ore.

Tommy Tomescu, Prim Vicepresedinte al Consiliului Romanilor de Pretutindeni si presedinte al "The Romanian Dental Society in the United Kingdom", este unul dintre romanii care au votat astazi la Londra, transmitand live coada formata de romanii care au venit la urne la Institutul Cultural Roman.

"Am votat pentru independenta justitiei, pentru o Romanie europeana. Am votat de la prima ora, ca sa desfiintam mitul conform caruia tinerii si diaspora nu se trezesc la prima ora. Am votat ca sa nu se mai intample ce s-a intamplat in ultimii 2-3 ani", a declarat Tommy Tomescu, pentru Ziare.com.

Adelina Cimpan, o tanara din Zalau, studenta in China, a parcurs peste 300 de kilometri cu trenul pentru a ajunge la cea mai apropiata sectie de votare - in Shanghai, unde a votat si pentru europarlamentare, si pentru referendum, scrie Salajul Liber.

"Ma duc la vot in primul si in primul rand pentru a vota la referendum. E singura arma pe care o avem dincolo de protestele care nu au avut rezultatele dorite. Si legat de alegerile europarlamentare, voi vota pentru o schimbare. Pe viitor, sper sa pot vota pentru un partid construit din tinerii cu o viziune si principii proaspete", a declarat tanara pentru sursa citata.

Si Maximilian Dobrescu a povestit pe contul sau de Facebook ca a facut 711km cu trenul pana la sectia de votare din Buenos Aires (Argentina).

Iata cum se desfasoara ziua votului in Romania si in diaspora.

Romanii din diaspora au publicat pe Facebook foarte multe imagini cu cozile imense din mai multe tari:

Mobilizare incredibila la vot in Amsterdam (Olanda).

Romanii din Valencia nu au stat deoparte si au iesit la vot. "Coada de zeci de metri la Valencia. Diaspora este foarte mobilizata. Iesiti la vot!", a transmis pe Facebook Iulian Lorincz, candidat al Aliantei USR PLUS 2020.

Iata imagini de la Viena.

Un roman aflat intr-un spital din Germania a fost dus cu targa la sectia de votare din Karlsruhe.

Inghesuiala mare si intr-o sectie din Bilbao.

Imagine trimisa de Cristian Bacanu (PNL) pentru Ziare.com

Iata cum arata coada de romani care asteapta sa voteze la Berlin.

Iata o alta imagine realizata la o sectie din Londra.

La sectia de la Reprezentanta Romaniei pe langa UE. "Tsunami electoral! Democratia salveaza Romania", noteaza Luca Ilies pe Facebook, postand un clip realizat de Adrian Cristea.

La Bochum, in Germania, oamenii au afisat un banner mare pe care scrie: "Diaspora este Romania. Diaspora nu uita 10 august. Diaspora face diferenta. Diaspora voteaza".

Si la Zaragoza, Spania, oamenii s-au strans si au format o coada imensa.

Asa arata sectia de votare din Offenbach am Main, Germania.

Dupa cateva ore la sectia de votare din Offenbach am Main, Germania, au aparut probleme. Oamenilor li se transmire ca nu pot vota pentru ca sunt probleme cu calculatoarele sau ca nu mai sunt buletine de vot. Oamenii striga: "Rusine, rusine, rusine sa va fie!" si "Vrem sa votam". Conform informatiilor obtinute de Ziare.com, la Offenbach am Main exista 6 cabine de vot, dar doar 2 calculatoare care citesc buletinele, iar oamenii asteapta deja de doua ore sa voteze.

Video: Ziare.com

Nici in Koln, Germania, coada nu este mica.

La Lyon sunt peste 1.000 de oameni la coada, iar din cand in cand angajatii consulatului ies si ofera apa celor care asteapta sa voteze.

Iata imagini cu o coada formata la una dintre sectiile din Londra.

La Basel (Elvetia) se sta la coada pana la doua ore pentru ca toti cei prezenti sa ajunga sa voteze.

Dacian Ciolos a publicat pe Facebook imagini primite de la romanii din Almeria (Spania), Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Helsinki, Luxemburg, Lyon, Madrid, Nisa, Paris, Regensburg.

In numar mare s-au strans romanii din diaspora si la Karlsruhe, Germania.

Iata ce coada s-a format si la Antwerpen, Belgia.

Sute de romani asteapta sa voteze la Liege, Belgia.

Si la Linz-Austria se sta la coada.

Iata cati romani asteapta sa voteze si la Brent, Londra.

O coada mare s-a format si la Marsilia.

Si la Haga romanii stau la coada pentru a vota.

Coada de la Londra-Luton a depasit cateva sute de metri.

In jur de 300 de romani stau la coada si in Banking.

Sute de romani stau la coada si la Dublin.

La Eindhoven este prima data cand orasul are sectie de votare pentru Romania. Oamenii stau cate o ora la coada pentru a vota.

Romanii stau la coada sa voteze si la Atena.

"Cea mai lunga coada pe care o vedem la Bruxelles: mai lunga ca la prezidentiale! Si acum sunt mai multe sectii in Bruxelles (trei parca) si toate au astfel de coada. Minim 1h de asteptat", a transmis un roman care s-a prezentant la sectia Montoyer.

Alianta USR Plus 2012 posteaza pe Facebook imagini cu cozile din Germania, Suedia, Olanda, Irlanda, Austria, Italia, Belgia, Norvegia, Anglia si Spania.

Cozile sunt imense la Londra si Paris.

In Tarragona (Spania) aproximativ 50 de persoane stau la coada pentru a vota.

Si la Bologna coada este mare.

Iata cum este situatia la Ile de France (regiunea Paris) si in Londra (Luton).

Iata cat de mare era coada la Ambasada din Bruxelles la ora 08:30.

Iata si cozile de romani din Nurnberg si Viena.

La consulatul din Roma, romanii au format o coada imensa, in ciuda ploii.

Romanii au stat la coada si la Institutul Cultural Roman din Londra.

La Bruxelles cozile deveneau din ce in ce mai mari.

Si romanii din Ingolstadt s-au asezat la coada pentru a vota.

Cozi au format si romanii din Stuttgart si din Munchen. Zeci de oameni asteapta si acolo sa isi exercite dreptul la vot.

Coada s-a format si la Milano.

Si in provincia Monza-Brianza din Italia romanii au venit si asteapta deschiderea urnelor.

La sectia consulara a ambasadei Romaniei de la Bruxelles oamenii s-au asezat la coada inca de la 05:30.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#diaspora cozi alegeri europarlamentare, #alegeri europarlamentare 2019 , #alegeri europarlamentare 2019