Hai la vot! Avem pe cine alege, sa aratam partea frumoasa a Romaniei!

Autor: Ciprian Apetrei , profesor, jurnalist
Sambata, 25 Mai 2019, ora 13:00
2614 citiri

Mergi la vot! Pentru ca Romania sa se faca bine!

Eu voi merge la vot, la 100 de km de casa. Este aproape, altii din Diaspora vor avea distante mai lungi de parcurs. Merita. Suntem restantieri, nu ne-am luat Romania inapoi. Departe de asta. Suntem mai departe ca niciodata de ceea ce meritam sa fim.

In Parlamentul European aproape ca nu contam. Asta pentru ca am trimis acolo oameni fara pregatire, care si-au luat in primire salariile uriase doar ca recompensa pentru servicii aduse in politica interna. Asa am avut acolo ciobani, secretare, personaje care nu pot lega doua vorbe intr-o limba straina si pe care nu ii respecta nici colegii lor din partidele europene de aceeasi afiliere.

Sunt doua motive pentru a vota la europarlamentare: cei pe care ii trimitem sa ne reprezinte acolo pot sa participe la deciziile comune la nivelul UE. Este o perioada dificila, in care proiectul comun european va fi rescris, intr-un fel sau altul. Noi, pana acum, am fost absenti din procesul decizional, desi avem multi parlamentari. Dar putini care sa conteze. Asta trebuie sa se schimbe la votul de duminica.

Al doilea motiv tine de politete. Pe cine trimitem sa vorbeasca in numele nostru? Pe cei mai buni dintre noi, oameni scoliti, competenti, eleganti sau niste provinciali aroganti si plini de bani, care nu se vor intelege cu nimeni pe acolo? Meritam sa ne aratam partea frumoasa a Romaniei. In primul rand noua, apoi si colegilor europeni.

Avem pe cine alege. Sa mergem, asadar, la vot!Citeste si:
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Florin Cîţu a declarat, joi, 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, despre rezultatul alegerilor din USR PLUS, afirmând că este o ''penalizare'' pentru cei care au ieșit de la guvernare. "În...
Sursa: Ziare.com