Iata ce probleme de integritate, cu statul de drept si valorile europene au cei care vor sa fie europarlamentari

Duminica, 19 Mai 2019, ora 16:29
21019 citiri
Iata ce probleme de integritate, cu statul de drept si valorile europene au cei care vor sa fie europarlamentari
Foto: romania-alege.ro

Miscarea civica Initiativa Romania a lansat duminica site-ul www.romania-alege.ro si precizeaza ca 38 de candidati eligibili cu probleme de integritate, inamici ai statului de drept sau ai valorilor europene vor sa ajunga in Parlamentul European.

Potrivit unui comunicat al miscarii Initiativa Romania, Romania Alege, editia pentru Alegerile pentru Parlamentul European din 2019, este un proiect de informare publica electorala si de prezentare a candidatilor eligibili, programelor electorale, a istoriei politice a partidelor care participa la acest scrutin si a rezultatelor electorale din 2007 pana astazi, rolul Parlamentului European, drepturilor si obligatiilor legale ale alegatorului in ziua votului atat pentru Parlamentul European cat si pentru Referendumul pentru Justitie.

Romania Alege este un ghid complet al alegatorului la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 si este continuarea proiectului www.alegeriparlamentare2016.ro.

Initiativa Romania a analizat 75 de candidati eligibili (cu sanse de a primi un mandat de europarlamentar), in baza sondajelor de opinie, realizate pana la mijlocul lunii aprilie.

Este vorba de 15 candidati din partea Partidului Social Democrat, 15 candidati din partea Partidului National Liberal, 12 candidati din partea Aliantei 2020 USR PLUS, 8 candidati din partea Aliantei Democratilor si Liberalilor - ALDE, 6 candidati din partea Partidului Miscarea Populara, 6 candidati din partea Partidului PRO Romania, 4 candidati din partea Uniuni Democrate Maghiare din Romania, cate un candidat din partea Partidului PRODEMO, Partidului Romania Unita, Partidului Socialist Roman, Partidului Social Democrat Independent, Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Blocului Unitatii Nationale - BUN, candidatii independenti, Gregoriana-Carmen Tudoran, George-Nicolae Simion, Peter Costea.

Pentru fiecare dintre candidati s-a facut o evaluare de risc pe baza informatiilor privind integritatea (e.g. probleme penale, incompatibilitati, conflicte de interese sau alte fapte grave), atitudinea fata de statul de drept (e.g. initiative legislative de amputare a puterii judecatoresti sau de dezincriminare a unor fapte penale in interes partinic, voturi impotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunitatii parlamentarilor, voturi pentru modifcarea Codurilor Penale si legilor justitiei din ultimii ani) si atitudinea fata de valorile europene (declaratii si initiative, actiuni impotriva demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, drepturilor omului).

Rezultatele statistice sunt urmatoarele:

14 candidati dintre cei 15 candidati eligibili ai PSD sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au probleme de integritate publica, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau impotriva valorilor europene.

7 candidati dintre cei 8 candidati eligibili ai ALDE sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au probleme de integritate publica, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau impotriva valorilor europene.

5 candidati dintre cei 15 candidati eligibili din partea PNL sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au probleme de integritate publica, au intreprins actiuni / declaratii impotriva valorilor europene.

3 candidati dintre cei 6 candidati eligibili ai PRO Romania sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au probleme de integritate publica, au intreprins actiuni /declaratii impotriva statului de drept sau impotriva valorilor europene.

2 candidati dintre cei 6 candidati eligibili ai PMP sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au probleme de integritate publica, au intreprins actiuni /declaratii impotriva statului de drept sau impotriva valorilor europene.

1 candidat dintre cei 12 candidati eligibili ai Aliantei 2020 USR PLUS a avut declaratii impotriva valorilor europene.

Candidatul eligibil PRO Demo a avut declaratii impotriva impotriva valorilor europene.

Candidatul elibigil PSR a avut declaratii impotriva statului de drept si impotriva valorilor europene.

Candidatul eligibil PRU a avut declaratii impotriva statului de drept si impotriva valorilor europene.

Candidatul eligibil UNPR are probleme de integritate.

2 din cei 3 candidati independenti au avut declaratii si initiative care contravin valorilor europene.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#candidati europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019