(P) Independentul George Simion: "Ma gandesc la ce pot face eu pentru Tara, nu la ce poate face Tara pentru mine". Iata fapte, nu vorbe!

Publicitate electorala
Luni, 13 Mai 2019, ora 11:10
22416 citiri
(P) Independentul George Simion: "Ma gandesc la ce pot face eu pentru Tara, nu la ce poate face Tara pentru mine". Iata fapte, nu vorbe!

Pe 26 mai 2019 romanii sunt chemati la vot sa isi aleaga reprezentantii in Parlamentul European. Ei pot pune stampila pe liste comune de partid, unde alegi la pachet atat pe cei buni, cat si pe cei rai.

Partidele continua cu dezinformarea si lasa impresia ca tu votezi pentru cel aflat primul pe lista, cand in fapt acela oricum are postul asigurat si tu votezi ca figuri controversate din viata politica sa intre in Parlamentul European.

Romanii au dreptul sa stie adevarul, ca daca il voteaza pe Rares Bogdan in fapt il aleg pe Vasile Blaga si daca pun stampila pe Rovana Plumb o aleg pe Maria Grapini.

Daca ai dubii si ai vota si o lista de partid si pe George Simion, alegerea corecta este ca votezi oameni, caci oricum partidele au suficiente voturi si vor fi reprezentate.

Politica este mizerabila si, de aceea, veti auzi de la partide ca un candidat independent nu are sanse si se pierd voturile. Ei nu va spun ca data trecuta un independent a luat peste 7% din voturile celor care s-au prezentat la urne, adica mult peste unele partide politice. Ca sa intre in Parlamentul European, ii sunt necesare doar 3,03% din voturi, adica putin peste cele 100.000 de voturi stranse in campania de inscriere in cursa electorala.

Romanii s-au trezit, s-au desteptat. Astfel de actiuni de manipulare nu doar ca nu mai produc efectul scontat, ci tocmai invers: creeaza o adversiune fata de actualul sistem politic format din partide clientelare.

Daca politicienii sunt cu vorbele, George Simion vine din societate civila si este mai important ca dincolo de promisiuni sa vedem totusi si o parte din realizarile sale.

De mai bine de 15 ani, lupta din strada, pentru ca sa fie eliminate consecintele pactului Ribbentrop-Molotov si granita de pe Prut sa dispara. Unirea dintre Romania si Republica Moldova este considerata de acesta parte a proiectului de Tara initiat in anul 1859: aducerea romanilor intr-un singur stat.

Pe 12 mai 1848, revolutionarii moldoveni aveau sa enunte la Brasov 6 principii ale revolutiei, iar unul dintre ele era unirea dintre Tara Romaneasca si Moldova. In 1859 aveau sa reuseasca acest lucru, in 1877 sa isi capete independenta, iar in 1918 sa finalizeze acest proces. Istoria vremelnica face ca astazi intre romani sa fie granita pe Prut, insa doar incultura, prostia si avaritia clasei politice actuale fac ca aceasta stare sa existe.

Electoratul are dreptate cand intreaba: dar dincolo de vorbe, ce fapte te recomanda?

Incepand cu anul 2012 George Simion a fost liderul Miscarii Unioniste. Evenimentele lui stradale au reusit sa stranga si sa energizeze zeci de mii de romani de pe cele doua maluri de Prut.

Mii de carti romanesti au fost stranse si trimise in Basarabia prin campaniile sale si aproape 100.000 de basarabeni au venit in Romania prin programul "Cunoaste-ti Tara". Acesta s-a realizat strict pe donatii si voluntariat, programul schimband complet perceptia negativa despre Romania promovata dincolo de Prut de sistemul oligarhic politic de la Chisinau.

Prin efortul sau s-a construit un laborator de informatica la Tiraspol in una din scolile romanesti, si tot din efortul sau o familie sarmana cu multi copii din Basarabia are acum un acoperamant, adica o casa in care sa isi poata creste copiii.

Sute de infratiri intre autoritatile locale de pe cele doua maluri de Prut s-au realizat ca urmare a adunarilor organizate de platforma pe care o reprezinta. Activismul civic, presiunea din strada, dar si actiunile de lobby organizat din partea Miscarii Unioniste au facut ca moldovenii sa poata circula liber in Romania si in Uniunea Europeana.

3 din 4 romani isi doresc Unirea cu Republica Moldova. La momentul asta acest electorat nu este reprezentat, iar problema romanilor trebuie externalizata si sa devina problema tuturor europenilor. Asta pentru ca dincolo de Prut locuiesc peste trei milioane de romani, adica de europeni care trebuie sa fie repusi in drepturile lor firesti.

In anul 2016 avea sa devina cofondatorul primei televiziuni unioniste din Republica Moldova, televiziune independenta politic si care se baza strict pe donatii.

Intre 2012 si 2018, pe cele doua maluri de Prut a organizat proiectele "O ora de istorie pentru Basarabia" in care lectori voluntari vorbeau de proiectul de veacuri al romanilor. Sute de scoli si zeci de mii de tineri au aflat informatii despre istoria noastra si despre romanii din afara granitelor.

George Simion a militat permanent, deschis si din strada pentru impiedicarea distrugerii patrimoniului national de la Rosia Montana, pentru stoparea defrisarilor ilegale de padure, pentru construirea de autostrazi in Romania, pentru drepturile romanilor din diaspora la un vot corect, adica la votul electronic, pentru apararea drepturilor romanilor din regiunile istorice din afara granitelor.

Securizarea fireasca a granitei Uniunii Europene nu se poate face pe Prut, caci ar desparte roman de roman, asa cum Zidul Berlinului despartea un german de fratele sau german.

De aceea, este nevoie de o voce care sa promoveze interesul romanilor si al Uniunii Europene si care consta in securizarea granitei de est pe Nistru si nu pe Prut.

George Simion nu se duce acolo pentru el, ci ca sa isi reprezinte Tara.

La moment regimul oligarhic de la Chisinau i-a interzis accesul fiind considerat persoana indezirabila, considerand ca promovarea pasnica a mesajului european al Unirii ar reprezenta o amenintare mai mare decat trupele ruse din regiunea transnistreana.

Da, este o amenintare pentru oligarhia politica ce tine sechestrati peste trei milioane de romani.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care George Simion a ales sa candideze, fiind singura lui sansa de a mai trece Prutul dar si de a institutionaliza si globaliza o problema interna spatiului european.

#alegeri europarlamentare 2019, #George Simion europarlamentare 2019 , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii