Kelemen Hunor: Alegerile din 26 mai sunt cele mai importante de la intrarea in UE. Votati DA la referendum!

Sambata, 25 Mai 2019, ora 09:20
8142 citiri
Kelemen Hunor: Alegerile din 26 mai sunt cele mai importante de la intrarea in UE. Votati DA la referendum!
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Alegerile europarlamentare din acest an an sunt cele mai importante de cand Romania a intrat in Uniunea Europeana, a declarat luni, la Deva, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, el adaugand ca se doreste o mobilizare foarte buna a comunitatii maghiare la vot si sustinerea candidatilor Uniunii.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeana se afla in fata unor schimbari importante, in ceea ce priveste competitia economica globala, securitatea interna si problemele generate de scaderea demografica.

"Uniunea Europeana se afla in fata unei schimbari majore. (...) Urmeaza schimbari importante pentru ca aceasta competitie globala aduce provocari importante. Niciun stat european nu va reusi singur, nici macar statele puternice, intr-o competitie globala cu SUA, China, India, cu Rusia", a spus Kelemen.

In contextul provocarilor viitoare, liderul UDMR a mentionat importanta apararii granitelor externe ale UE de terorism, traficul de droguri sau de traficul cu arme.

"Daca granitele externe nu sunt aparate, atunci tot ceea ce inseamna libertatile cele mai importante in interiorul spatiului european vor suferi, fiindca Spatiul Schengen functioneaza pana cand granitele externe sunt in siguranta, pana cand sunt aparate. De aceea, eu cred ca prima provocare pentru UE este o provocare de securitate si o cooperare, din acest punct de vedere, mai stransa, intre statele membre, fiindca in interiorul continentului - daca vrem sa pastram spatiul liber pentru persoane, pentru marfuri, pentru servicii - trebuie sa simtim fiecare om, fiecare familie, fiecare natiune, ca suntem in siguranta cand e vorba de terorism, de trafic de arme, de trafic de droguri si asa mai departe", a apreciat Kelemen Hunor.

In opinia sa, a treia provocare importanta a UE se refera la chestiunile demografice, Kelemen mentionand ca este nevoie de politici publice de sustinere a familiilor si de creare de noi locuri de munca pentru tineri.

"Toate statele membre UE au probleme din acest punct de vedere si daca vom continua asa cum in acest moment se contureaza, atunci, peste cativa ani, si vorbesc doar de Romania, sistemele de redistribuire nu pot fi sustinute. In 2030, Romania va avea o populatie de 16 milioane de locuitori, cu 4 milioane de oameni activi. Acest lucru inseamna ca nici sanatatea, nici serviciile sociale, nici sistemul de pensii nu poate fi sustinut. De aceea, trebuie sa gandim niste politici publice de sustinere a familiilor, de infiintare a locurilor de munca pentru a pastra generatiile care cresc, care vin din urma, si pentru acest lucru avem nevoie de politici comunitare, nu numai politici nationale, inclusiv sustinerea de la bugetul UE", a completat Kelemen.

In ceea ce priveste referendumul, Kelemen a indemnat comunitatea maghiara sa mearga la vot si sa se pronunte cu "Da" la ambele intrebari.

Presedintele UDMR s-a aflat luni, in judetul Hunedoara, pentru a-l sustine in campania electorala pe candidatul Uniunii la Parlamentul European, Iuliu Winkler, actual europarlamentar.

Eveniment Quarterly Report

Simion, la un eveniment în Italia: „Să sperăm că, din 2024, partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari”
Simion, la un eveniment în Italia: „Să sperăm că, din 2024, partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari”
Preşedintele AUR George Simion a participat sâmbătă, 2 decembrie, la dezbaterea cu tema „The first ecologists. The role of farmers, breeders and fishermen in the link between nature and...
Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Eurodeputatul român Nicu Ştefănuţă, afiliat la grupul Verzilor, a declarat că lipsa unei decizii pozitive privind aderarea României la spaţiul Schengen în Consiliul Justiţie şi Afaceri...
#Kelemen Hunor referendum DA, #Kelemen Hunor alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019