La o sectie de votare din orasul Galati s-a prezentat o singura persoana, la fel ca la europarlamentare. Cum e posibil

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 15:12
8765 citiri
La o sectie de votare din orasul Galati s-a prezentat o singura persoana, la fel ca la europarlamentare. Cum e posibil
Foto: Arhiva Ziare.com

La o sectie de vot din orasul Galati s-a prezentat pana la pranz o singura persoana, egaland recordul de prezenta inregistrat la alegerile europarlamentare. De altfel, sectia este cunoscuta drept una la care nu merge nimeni.

Sectia de votare numarul 45 din Galati are 1.960 de persoane pe lista electorala, dintre care 1.899 de persoane locuiesc la aceeasi adresa.

Este vorba despre o adresa la care exista mutari fictive pentru cetatenii moldoveni care solicita carte de identitate din Romania.

Daca in alti ani prin sectia de votare nu trecea nimeni, la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019 s-a prezentat o persoana.

La alegerile prezidentiale de pe 10 noiembrie, pana la ora 14:00, s-a prezentat tot o singura persoana, iar numarul va ramane probabil neschimbat.

"Din 1.960 de persoane inscrise in lista electorala permanenta, 1.899 de persoane se afla la aceeasi adresa. Din cele 1.899 de persoane s-a prezentat la vot doar o singura persoana. (...) Nu ma astept ca numarul alegatorilor de azi sa creasca, la europarlamentare s-a prezentat tot o singura persoana", a declarat presedintele Sectiei de Votare nr. 45 Galati, Mariana Robea.

Existenta in acte a unui numar foarte mare de cetateni moldoveni la o singura adresa este anchetata de politisti si procurori, iar cazul a ajuns in fata instantei. Autoritatile incearca sa afle daca proprietarul imobilului, un fost profesor de istorie, a primit bani pentru a face mutatii fictive.

Cetatenii din Republica Moldova au nevoie de carte de identitate romaneasca pentru a calatori liber prin Uniunea Europeana.

Urmareste:

In cursa pentru fotoliul de la Cotroceni au intrat 14 candidati si doar doi dintre ei vor ajunge, cu votul nostru, in faza urmatoare.

Aici poti vedea lista candidatilor, asa cum apar ei pe buletinul de vot, si informatii utile despre fiecare in parte.

Afla totul despre unde si cum poti sa votezi, cum gasesti sectia la care esti arondat sau cea mai apropiata sectie de tine, daca votezi pe listele suplimentare. Daca votezi peste hotare, aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#sectie singur vot prezidentiale, #prezenta alegeri prezidentiale , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
"cetatenii moldoveni care solicita carte de identitate din Romania"