Liviu Pop spune ca in 26 mai au fost nereguli si fraude indirecte: A fost furat cetateanul de dreptul de a vota

Joi, 20 Iunie 2019, ora 12:23
7438 citiri
Liviu Pop spune ca in 26 mai au fost nereguli si fraude indirecte: A fost furat cetateanul de dreptul de a vota

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a declarat, joi, ca partidul vrea sa afle "cine e responsabil de furtul votului cetateanului care nu a reusit sa voteze in unele sectii din afara Romaniei".

In acest sens, social-democratul sustine ca este nevoie de o comisie parlamentara de ancheta privind posibila fraudare a alegerilor europene.

"Cineva trebuie sa inceapa sa afle adevarul, pana la urma. Cand am facut acea comisie parlamentara, am descoperit de protocoalele SRI-ului. Acum, in spatiul public circula, am vazut un proces verbal, nu am vazut pe nimeni din partea Autoritatii Electorale Permanente, nici din partea Biroului Electoral Central, sa ne spuna daca acel proces verbal intr-adevar este adevarat, adica sa avem 1.700 de cetateni care vin la vot si acestia sa aiba 5.300 de voturi exprimate e strigator la cer in secolul 21 si cu tot sistemul de scanare a actelor de identitate, de verificare si cu toate celelalte", a declarat Pop intr-un interviu acordat RFI Romania.

Fostul ministru al Educatiei a mai explicat ca PSD vrea sa afle de ce au fost asa multe cozi.

"Noi vrem sa stim ce s-a intamplat in zona aceasta, de ce au fost asa multe cozi. In partea cealalta, BEC organizeaza alegerile. Trebuie sa vedem care au fost piedicile in calea romanilor, pentru a nu-si putea exercita votul si in acelasi timp sa identificam solutii pentru viitor", a adaugat Pop.

El a mai punctat ca exista elemente care nasc intrebari in spatiul public, in acest sens dand exemple precum "procese verbale care nu sunt in concordanta cu cele scanate si aflate pe site-ul AEP".

Liviu Marian Pop a vorbit si despre faptul ca STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) nu a explicat partidelor politice cum functioneaza softul.

" (...) faptul ca STS-ul nu a transmis partidelor politice, tuturor partidelor politice cum functioneaza soft-ul, care sunt toate detaliile legate de organizarea alegerilor sunt elemente care nasc intrebari in spatiul public si nu cred ca o comisie parlamentara trebuie sa se infiinteze doar daca exista suspiciuni de frauda.

Poate vrem cu totii sa aflam ce s-a intamplat in fapt in procesul electoral. Poate identificam mai multe solutii, pentru a nu sta romanii la coada, atunci cand voteaza. Sunt multe elemente, nu numai cele de frauda", a completat Pop.

Fostul ministru a mai spus ca este o frauda indirecta faptul ca anumiti romani nu au reusit sa isi exercite dreptul de a vota.

" (...) a fost o neregula in Marea Britanie ca romanii n-au votat? Pai, daca un cetatean roman nu a putut sa voteze, este o neregula, de ce n-a putut sa voteze si este o frauda indirecta ca votul lui nu a ajuns in urna, a fost furat acel cetatean de dreptul de a vota. Noi vrem sa vedem cine e responsabil de furtul votului cetateanului care nu a reusit sa voteze in unele sectii din afara Romaniei", a mai declarat senatorul PSD.

Citeste si:
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook. Atașând...
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu...
Sursa: Ziare.com