(P) Joi, 9 mai, epicentrul puterii europene se muta la Sibiu! Summit PPE cu presedintele PNL si liderii europeni ai momentului

Publicitate electorala
Miercuri, 08 Mai 2019, ora 11:00
11823 citiri
(P) Joi, 9 mai, epicentrul puterii europene se muta la Sibiu! Summit PPE cu presedintele PNL si liderii europeni ai momentului

In dimineata zilei de joi, 9 mai, la Sibiu, in complexul muzeal Astra din strada Dumbravii, presedintele PNL, Ludovic Orban, va fi gazda unui summit extraordinar al popularilor europeni prezidat de presedintele PPE, Joseph Daul.

Evenimentul are rolul de a pregati intalnirea sefilor de state si de guverne care va avea loc tot la Sibiu, in cea de a doua parte a zilei, iar invitatii la acest eveniment vor fi unii dintre liderii europeni ai momentului: Angela Merkel (Germania), Klaus Iohannis (Romania), Sebastian Kurz (Austria), Nikos Anastasiades (Cipru), Boyko Borissov (Bulgaria), Krisjanis Karins (Letonia), Andrej Plenkovic (Croatia) si Leo Varadkar (Irlanda).

Alaturi de Ludovic Orban si Joseph Daul, la intalnirea popularilor europeni, cel mai mare grup politic din Europa, participa Manfred Weber, candidatul PPE pentru presedintia Comisiei Europene, si Antonio Lopez-Isturiz, secretarul general al PPE.

Summit-ul PPE are o importanta deosebita privind in ansamblu viitorul Uniunii Europene si provocarile viitoare lansate in dezbaterea sefilor de state si de guverne. Proiectul politic al viitorului presedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, este un proiect asumat in detaliu de Partidul National Liberal, ca principal si cel mai influent partid romanesc din Europa.

Directiile politice ale PPE sunt cele care definesc, in linii mari, agenda politica a Uniunii Europene si au legatura cu teme extrem de sensibile si importante in acelasi timp: siguranta cetateanului european, solidaritatea europeana, apararea democratiei si statului de drept in toate statele membre si atentia acordata tuturor temelor de etapa, indiferent de specificul acestora.

Dimensiunea europeana a Partidului National Liberal este una in permanenta crestere, de la an la an, si se motiveaza statistic prin calitatea prestatiei consecvente si asumate a europarlamentarilor liberali si prin pozitionarea neconditionata a PNL fata de valorile nenegociabile ale democratiilor europene consolidate istoric.

La Summit-ul liderilor locali si regionali ai PPE, desfasurat in martie la Bucuresti, Manfred Weber a subliniat in mod foarte clar faptul ca PNL este unul dintre principalele partide care formeaza grupul european al popularilor si s-a declarat prietenul si partenerul PNL si al lui Ludovic Orban personal.

Reeditarea, in doar doua luni, a unui summit de o asemenea anvergura gazduit de liberalii romani este dovada faptului ca acestia sunt parte integranta dintr-un mecanism politic functional si foarte bine articulat si s-au validat ca principali reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European si in toate celelalte structuri institutionale europene.

Presedintele Klaus Iohannis, asa cum a decis si in martie la precedenta intalnire de la Bucuresti, va onora invitatia comuna a lui Ludovic Orban si a lui Joseph Daul si va participa la intalnirea PPE.

Apropiatele alegeri europarlamentare din 26 mai reprezinta o borna extrem de importanta pentru viitorul Europei si pentru parcursul european al Romaniei.

Cresterea alarmanta in intensitate a retoricii populiste, iliberale, amenintarile directe sau indirecte cu privire la setul valorilor fundamentale care au stat la baza constructiei proiectului european si nevoia evidenta de a creste gradul de solidaritate din interiorului Uniunii Europene sunt subiecte care se vor bucura de atentie sporita in interiorul dezbaterilor de popularilor europeni de la Sibiu.

In vreme ce PSD si ALDE se straduiesc sa-si caute un model de validare europeana si fac eforturi evidente de a nu fi excluse din familiile politice din care fac parte din cauza pozitionarilor anti-democratice fata de statul de drept si independenta justitiei din Romania, Partidul National Liberal puncteaza decisiv, atat in Romania cat si la nivel european prin astfel de intalniri cu adevarat istorice pentru aceasta perioada in care Romania lupta pentru parcursul sau istoric si european.

Aflati mai multe pe site-ul www.romaniainprimulrand.ro.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...