(P) Rescriem viitorul Romaniei! Pe 26 mai, la vot

Publicitate electorala
Vineri, 24 Mai 2019, ora 07:30
9362 citiri
(P) Rescriem viitorul Romaniei! Pe 26 mai, la vot

Duminica, 26 mai, avem primele alegeri dupa cele parlamentare de acum doi ani si jumatate - alegeri europarlamentare. Odata cu ele, avem referendumul pe justitie convocat de presedintele Klaus Iohannis.

Au trecut doi ani si jumatate, timp in care societatea romaneasca a fost rascolita de agenda toxica a puterii PSD-ALDE: macelul legilor justitiei. Rezistenta societatii la acest asalt a fost impresionanta - proteste in toata tara, violente, abuzuri ale institutiilor statului. Acum, pe 26 mai, romanii au ocazia sa-si formalizeze opinia despre guvernarea lor prin vot. Ar putea fi unica ocazie de a-i opri, inainte ca PSD sa acapareze intreg statul roman. Momentul localelor si parlamentarelor de anul viitor ar putea fi tardiv.

In afara obiectivului concret urmarit de europarlamentare, 26 mai a capatat o simbolistica suplimentara - stoparea puterii in demersul de subjugare a Romaniei. Referendumul presedintelui Klaus Iohannis completeaza aceasta simbolistica prin intrebarile specifice supuse consultarii romanilor. Interzicerea amnistiei si gratierii in cazul infractiunilor de coruptie si interzicerea ordonantelor in domeniul justitiei pun o bariera clara in calea oricaror demersuri de atacare a independentei justitiei dupa 26 mai.

In plus, pentru PSD, pierderea locului intai la aceste alegeri ar insemna in mod sigur inceputul sfarsitului, atat pentru Dragnea, cat si pentru pesedisti. Daca un calcul post-alegeri ar arata ca majoritatea zdrobitoare obtinuta in 2016 a fost rasturnata, atunci PSD ar putea pierde si majoritatea efectiva pe care o detine acum in Parlament. Oricum, dezertarile din PSD au reusit sa irite conducerea PSD si pe Liviu Dragnea, semn ca nu sunt percepute cu indiferenta. Un PSD aflat pe locul al doilea la europarlamentare ar consolida imaginea unui PSD aflat la debutul unui proces de disolutie si aproape de a pierde majoritatea si guvernarea.

Pornind de la aceste premise, votul din duminica viitoare este destul de limpede. Este o certitudine ca referendumul presedintelui trebuie validat si castigat. Romanii trebuie sa se prezinte in numar mare la vot si sa raspunda "DA" la ambele intrebari.

Timp de peste 2 ani de zile PNL a fost in prima linie a luptei pentru blocarea asaltului PSD-ALDE, fiind singurul partid de Opozitie capabil sa formuleze sesizari la Curtea Constitutionala care sa poata fi luate in discutie, singurul partid care a actionat decisiv pentru obtinerea sesizarii Comisiei de la Venetia, cel mai respectat for european de experti in drept. Intr-un fel sau altul, folosind toate parghiile la dispozitie, PNL a blocat sau a tergiversat legi impotriva principiilor europene, promovate de PSD-ALDE. In caz contrar, azi Romania ar fi fost deja un stat mafiotizat. Momentul decisiv, insa, pentru a bloca aceasta agenda toxica este Referendumul!

In ceea ce priveste votul pentru europarlamentare, o singura optiune aduce esecul PSD - votul pentru Partidul National Liberal. Deja, aproape toate sondajele pozitioneaza PNL pe locul intai, in fata PSD. Dar acest lucru trebuie confirmat prin votul romanilor pe 26 mai.

Inca ceva, despre obiectivul concret al alegerilor pentru Parlamentul European: PNL vine cu o lista serioasa de candidati, un mix de oameni cu experienta la Bruxelles, oameni noi, dar si rezultate concrete ale mandatului trecut. In plus, programul politic al PNL este unul care propune obiective concrete si realizabile pentru mandatul de 5 ani de la Bruxelles.

Concluzia este una singura: dati o lectie PSD la primele alegeri de la preluarea puterii in 2016! Facand asta, puneti stop tavalugului PSD-ALDE de acaparare a Romaniei. Pe 26 mai, votati DA la referendumul pe justitie initiat de presedintele Klaus Iohannis si PNL pentru Parlamentul European!

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...