Presedintele Iohannis cere prelungirea programului de vot: Autoritatile sa dea dovada de responsabilitate

Duminica, 26 Mai 2019, ora 17:37
7237 citiri
Presedintele Iohannis cere prelungirea programului de vot: Autoritatile sa dea dovada de responsabilitate

Presedintele Klaus Iohannis cere autoritatilor sa dea dovada de maxima responsabilitate si sa asigure toate conditiile, inclusiv prelungirea programului de vot dupa ora 21.00, astfel incat cetatenii romani care asteapta in fata sectiilor sa poata vota.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, considera ca este inadmisibil ca, din cauza incompetentei actualei guvernari si a intentiei vadite de a bloca cetatenii sa voteze, foarte multi romani din Diaspora sa nu isi poata exercita dreptul la vot. Modul dezastruos in care autoritatile au gestionat procesul electoral in sectiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numerosi cetateni din Diaspora sa fie in imposibilitatea de a-si exprima optiunea pana la ora 21.00, cand se inchid oficial urnele", se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Presedintele Romaniei atentioneaza ca buna organizare a desfasurarii alegerilor si respectarea dreptului constitutional de vot constituie obligatii legale ale autoritatilor romane responsabile.

In acest sens, presedintele Klaus Iohannis solicita Guvernului Romaniei si Biroului Electoral Central sa identifice de urgenta masurile care se impun pentru a le permite tuturor romanilor sa isi exercite dreptul fundamental de a vota.

Presedintele Romaniei cere autoritatilor sa dea dovada de maxima responsabilitate si sa asigure toate conditiile, inclusiv prelungirea programului de vot dupa ora 21.00, astfel incat cetatenii romani care asteapta in fata sectiilor sa poata vota.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: NEWS.RO