Alegeri Arad 2012

Marti, 15 Mai 2012, ora 09:35
3802 citiri
Alegeri Arad 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Alegeri Oradea 2012

Alegeri Arad 2012

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Pentru functia de primar al municipiului Arad se bat noua candidati.

Este vorba despre actualul primar Gheorghe Falca de la Miscarea Crestin-Liberala, Lia Ardelea - USL, Gavril Popescu - PRM, Catalin Titiriga de la Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Levente Bognar - UDMR, Sorin Hoara - UNPR, Eduard Gheorghe Hoffmann - Forumul Democrat al Germanilor din Arad, Gheorghe Schwartz - Alternativa Civica si Claudiu Cristea - Alianta Forta Civica.

Cum era de asteptat, au aparut si primele probleme in aceasta campanie electorala. Candidatul Fortei Civice la Primaria Arad, Claudiu Cristea, arata, intr-un comunicat de presa, ca sute de elevi de la Colegiul Economic sunt "obligati sa lucreze in pregatirea alegerilor locale" si "sunt supusi in aceste zile unor exploatari ilegale".

In schimb, reprezentantii ISJ si conducerea scolii afirma ca este vorba despre ore de practica si ca totul este legal.

Alegeri Cluj Napoca 2012

Alegeri Brasov 2012

Pentru sefia Consiliului Judetean Arad se lupta tot noua persoane: presedintele Consiliului Judetean, Nicolae Iotcu - MC-L, Ioan Cristina - USL, Dorin Filip - PRM, Remus Gutu - Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Petru Farago -UDMR, Francisc Schmidt - Forumul Democrat al Germanilor din Arad, Gheorghe Ratiu - Alternativa Civica si Cosmin Galu - Alianta Forta Civica.

Alegeri Vaslui 2012

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.

#alegeri 2012, #alegeri locale 2012, #alegeri locale Arad, #alegeri primarie , #Alegeri Locale 2012