Alegeri Botosani 2012

Marti, 15 Mai 2012, ora 10:17
3029 citiri
Alegeri Botosani 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

La fotoliul de primar al municipiului Botosani aspira 8 candidati:

Alegeri Botosani 2012

Alegeri Cluj Napoca 2012

Actualul edil, Catalin Flutur, din partea Miscarii pentru Botosani

Ovidiu Portariuc din partea Uniunii Social Liberale

Marius Cristescu din partea PP-DD

Vasile Bejan - Partidului Forta Civica

Mihai Luca - UNPR

Valeriu Apetrei - PRM

Stelian Aivancesei - independent

Petru Mihaila din partea Partidului Poporului- Legea Cojocaru (PP- LC)

Candidatul Uniunii Social Liberale la Primaria municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a anuntat ca ofera premii in valoare de minimum 1.000 de lei pentru cei care vor denunta orice actiune de mita electorala.

La presedintia Consiliului Judetean Botosani sunt 7 candidati:

Alegeri Oradea 2012

Mihai Tabuleac - Miscarea pentru Botosani

Florin Turcanu - Uniunea Social Liberala

Liviu Campanu - UNPR

Dumitru Codreanu - PRM

Verginel Vacariu - PP-DD,

Petrea Humelnicu - Forta Civica,

Florin Ciobanu - Partidul Poporului

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com