Alegeri Buzau 2012

Joi, 17 Mai 2012, ora 09:03

   

Alegeri Buzau 2012
Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie. Opt candidati s-au inscris in cursa pentru Primaria Buzau si sapte pentru CJ.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Alegeri Botosani 2012

Alegeri Cluj Napoca 2012

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Pentru Primaria Buzau s-au inscris opt candidati:

Paul Negoita - independent
Constantin Boscodeala - USL
Constantin Cristescu - PRM
Andrei Constantin - Alianta Socialista
Nistor Vladimir Ion - PP-Legea Cojocaru
Iancu Alexandru - Partidul Verde
Petre Dodan - UNPR
Andrei Barac - PPDD

La sefia Consiliului Judetean Buzau s-au inscris sapte candidati:

Alegeri Suceava 2012

Alegeri Timisoara 2012

Victor C. Mocanu - independent
Cezar Preda - PDL
Cristinel Marian Bigiu - USL
Alexandru Ramniceanu - Partidul Alianta Socialista)
Constantin Tache - Partidul Poporului-Legea Cojocaru
Eduard Dumitrascu - Partidul Poporului-Dan Diaconescu
Victor V. Mocanu - independent

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2795 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor