Alegeri Ploiesti 2012

Joi, 17 Mai 2012, ora 23:28

   

Alegeri Ploiesti 2012
Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie. Zece candidati s-au inscris in cursa pentru Primaria Ploiesti si tot zece pentru CJ Prahova.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Alegeri Botosani 2012

Alegeri Cluj Napoca 2012

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Pentru Primaria Ploiesti s-au inscris zece candidati:

Eugen Cristescu - PNTCD
Adam Marian - Forta Civica

Diana Severin - PP-DD
Nina Safta - PPPS
Gheorghe Cojocaru - Partidul Totul pentru Tara

Andrei Volosevici - PDL
Iulian Badescu - USL
Simona Tanase - PNG-CD
Raluca Anghelache - UNPR
Alexandru Neacsu - PRM

Alegeri Suceava 2012

Alegeri Timisoara 2012

La sefia Consiliului Judetean Prahova s-au inscris zece candidati:

Mircea Cosma - PSD
Adrian Dobre - PDL
Emil Badescu - PNG-CD
Daniel Niculae - UNPR
Florin Auras Dragomir - PPDD

Florin Marcu - Partidul Verde
Aurelian Ciocianu - PPPS
Dan Ciprian Grajdeanu - Partitul Totul pentru Tara
Constantin Chirila - PNTCD
Gheorghe Marinescu - PRM

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2858 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor