Alegeri Suceava 2012

Luni, 14 Mai 2012, ora 15:56
3883 citiri
Alegeri Suceava 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Pentru functia de primar al Sucevei au fost depuse noua candidaturi: actualul primar Ion Lungu, Alexandru Baisanu - USL, Adrian Macovei - UNPR, Petru Juravle - PRM, Adrian Aramescu - PP-Dan Diaconescu, Octavian Motac - PP - Legea Cojocaru, Gheorghe Ignatescu - PNTCD, Dan Fanel Dascalescu - Partidul Forta Civica si Cristian Victor Ilie - Partidul Verde.

Candidatul USL pentru functia de primar al Sucevei, liberalul Stefan Alexandru Baisanu, a promis ca, daca va ajunge primar, va contribui la reducerea somajului prin crearea a peste doua mii de locuri de munca, la dezvoltarea mediului de afaceri si, implicit, la asigurarea unor contracte de munca pe termen lung si a unor salarii corecte.

Pentru sefia administratiei judetene si-au depus candidatura actualul presedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, precum si Catalin Nechifor - USL, Catalina Vartic - UNPR, Vasile Cristian Goran - Partidului Poporului - Legea Cojocaru, Daniela Enricheta Cimpan -Asociatia Italienilor din Romania, Stela Acatrinei - PRM, Ovidiu Stelian Nastase - PNDC, Dan Acibotarita - Partidul Verde, Cezar Craciunescu - Partidul Forta Civica, Adrian Artene - Partidul Poporului - Dan Diaconescu si Ciprian Dumitru Gafencu - PNTCD.

In cele 114 localitati ale judetului vor fi alesi 1.528 de consilieri locali, la care se adauga primarii si cei 35 de consilieri judeteni, respectiv presedintele Consiliului Judetean Suceava.

La alegerile locale din judetul Suceava vor participa 30 de partide si aliante politice.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.

Citeste si:
Fost apropiat, afirmație despre Diana Șoșoacă: "Mulţi din jurul ei i-au şoptit: ”Tu o să fii noul preşedinte al României”"
Fost apropiat, afirmație despre Diana Șoșoacă: "Mulţi din jurul ei i-au şoptit: ”Tu o să fii noul preşedinte al României”"
George Simion crede că Diana Şoşoacă ar putea candida la alegerile prezidenţiale. George Simion a fost întrebat duminică, 26 septembrie, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima...
Liderul AUR: "Nu m-am vaccinat şi nu mă voi vaccina. 70% dintre români, care nu au vrut să se vaccineze, nu sunt nişte idioţi total"
Liderul AUR: "Nu m-am vaccinat şi nu mă voi vaccina. 70% dintre români, care nu au vrut să se vaccineze, nu sunt nişte idioţi total"
Co-preşedintele AUR, George Simion, susţine că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, menţionând că cei 70% dintre români care nu au făcut-o nu sunt “nişte idioţi total şi nişte...
Sursa: Ziare.com