Cum rezolva Silviu Prigoana problema absorbtiei fondurilor europene

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 12:19
1901 citiri
Cum rezolva Silviu Prigoana problema absorbtiei fondurilor europene

Rata de absorbtie a fondurilor europene este printre cele mai scazute la nivelul Municipiului Bucuresti, a declarat recent, Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene. Mai mult, Leonard Orban a mai adaugat ca aceasta este o problema majora in conditiile in care se doresc sume importante din fonduri europene, sume necesare pentru alocare catre diverse proiecte.

Candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana a declarat ca are propriile solutii pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene, se arata intr-un comunicat PDL, remis Ziare.com.

Astfel, Prigoana isi propune infiintarea unui departament specializat in cadrul Primariei care sa aiba ca prim scop atragerea de fonduri europene, care sa se afle sub supravegherea sa.

"Anul trecut am avut o absorbtie a fondurilor europene de numai 0,5%. Sigur, interesul nu este mare pentru cresterea absorbtiei in acest domeniu pentru ca trebuie sa justifici orice mica cheltuiala, si o agrafa daca o cumperi. Bugetul Capitalei nu este suficient si daca putem sa luam bani pentru proiecte de infrastructura de exemplu din alta parte de ce sa nu facem asta?", a spus candidatul PDL.

Alegeri Bucuresti 2012

De asemenea, Silviu Prigoana a nominalizat o serie de proiecte ce vor deveni prioritare pentru absorbtia fondurilor europene: lucrarile de reamenajare si consolidare a unor monumente istorice, altele decat cele incepute, reconstructia Centrului Vechi al Bucurestiului si construirea statiei de tratare mecano-biologica a deseurilor.

"Va fi nevoie de specialisti in domeniu, atat pregatiti in cadrul programelor oferite de Guvern, cat si persoane cu expertiza in legislatia europeana. E pacat sa avem toti banii astia la dispozitie si sa nu-i folosim. Pana la urma, Romania contribuie la bugetul Uniunii Europene si este normal sa-i exploatam cat mai mult", a mai declarat candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei.

Solutia Prigoana pentru revigorarea turismului in Bucuresti

Programul electoral al lui Silviu Prigoana, candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei contine si un set de masuri ce au ca obiectiv revigorarea turismului in Bucuresti.

"Bucuresti are potentialul de a deveni o destinatie de tip city-break precum Praga. Dar nimeni nu exploateaza acest potential imens pe care il are Capitala noastra", a spus candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei.

Astfel, Silviu Prigoana isi propune realizarea de evenimente sportive si culturale de anvergura internationala, dar si continuarea restaurarii monumentelor, a cladirilor de patrimoniu si includerea lor in circuitul turistic, in parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National. In plus, traseele turistice urmeaza sa fie promovate in parteneriat cu RATB, iar obiectivele turistice in aeroportul Henri Coanda si hotelurile din Capitala.

"Un proiect special al meu priveste redepunerea proiectului de lege privind mutarea demnitarilor din Palatul Parlamentului si introducerea acestuia in circuitul turistic, concomitent cu revenirea la denumirea initiala "Casa Poporului", a mai precizat Silviu Prigoana.

Alegeri Locale 2012

In plus, candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei a mai afirmat ca Primaria pe care o va conduce va organiza festivaluri tematice, va redeschide circuite automobilistice si sportive internationale si va introduce un sistem integrat de vizitare a muzeelor si a obiectivelor turistice prin includerea unui card special in pachetele turistice.

"Important este sa cream si centre de informare turistica in capitala si vom crea un website dedicat promovarii turismului in Bucuresti. Si in engleza si in romana, pentru ca cei care viziteaza capitale sunt de regula tineri, care se informeaza mai ales de pe internet", a mai spus Silviu Prigoana.

Citeste si:
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL s-a confruntat în ultimele săptămâni cu mai multe conflicte interne care au împărțit formațiunea în tabere, cu toate că, Congresul care a avut loc în urmă cu două luni ar fi...
PSD face scut în jurul lui Marian Neacșu. Robert Cazanciuc: ”A fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior”
PSD face scut în jurul lui Marian Neacșu. Robert Cazanciuc: ”A fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior”
Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, a declarat joi, 2 decembrie, că numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului va fi un câștig,...