Invitatii Ziare.com George Padure: Mihai Gadea si Sistemul PDL

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 16:34
5403 citiri
Invitatii Ziare.com George Padure: Mihai Gadea si Sistemul PDL

Despre presa scriam in cartea ce parca nu-i mai ajunge cerneala si hartia sa o termin ca, "indiferent de calitatea si corectitudinea unui om, NU cred ca a existat in Romania vreo persoana publica sa nu fi fost improscata cu "noroi" de vreun asa-zis ziarist.

E ca si cum ai merge pe strada pe timp de ploaie si inevitabil un sofer lipsit de bun-simt dintr-o masina te stropeste fara sa spuna nici macar "Pardon"!".

Astazi vreau sa vedem impreuna unul dintre acei jurnalisti care nu a avut niciodata de ce sa spuna "Pardon" si care prin comportamentul manifestat seara de seara, consecventa si ambitia dovedita, toate cuplate in permanenta la bun-simt si realitate, a castigat alegerile locale.

A luat aproape 100%! Vorbesc de Mihai Gadea de la Antena 3. Nu pot fi uitati colegii Dumitrescu, Radu Tudor, Ciutacu, Dana, Oana Stancu sau Adi Ursu, echipa care impreuna o putem numi noua generatie de jurnalisti ai tarii.

Si cati or mai fi, pacat ca nu reusesc sa se stranga, toti intr-un trust pentru ca ei sa fie cei care ne apara, iar noi sa castigam intotdeauna. Pentru ca - asa cum ne-au aratat - castiga ei, castigam noi, toti! Si nu inseamna ca daca nu mentionez nume vechi si consacrate ale mass-mediei din Romania, alti jurnalisti nu sunt valorosi, dar ei nu fac parte din destructibila echipa.

Pentru ca ei, cei a lui Gadea, au reusit sa destructureze ceea ce mai era inca putin si-l numeam cu totii "sistem": Sistemul PDL.

Dovada adevarului celor mentionate aici sta chiar si in multumirea publica si sincera adresata de Victor Ponta in seara alegerilor si in bobarnacele incasate de Voiculescu de-a lungul timpului. Dar ambii au avut de ce! Cand multi dintre noi ne intrebam "ce face Opozitia?", ziua se prelungea cu indignarea provenita din seriile de dezvaluiri ce ne erau servite de Gadea la ceas de seara. De multe ori credeam ca "editia speciala" cu care se marcau emisiunile era un artificiu pur jurnalistic, dar nu era asa.

Era ceea ce astazi constituie cauza pierderii alegerilor de catre PDL. Aroganta, minciuna, hotia, abuzul, perversitatea, ipocrizia si demagogia celor ce ne spuneau ca "e criza" si ca "nu e adevarat" ceea ce spun "mogulii". Pentru ca din aceasta cauza au pierdut si nicidecum din cauza "lipsei poftei de lupta" - cum spunea Ion Cristoiu - sau austeritatii impuse oricarui altuia, dar nicidecum lor "sacrificatii politici a lui Boc".

Si au mai pierdut pentru ca ne-au crezut prosti, gandind ca prin schimbarea numelui si a culorii, nu ii vom mai vedea si nu ii vom gasi, fara sa isi dea seama ca tocmai acest lucru a atras atentia si "domnului profesor" din oras, dar si lui "tata Marioara" de la tara.

Ce "strategie"! De recunoastere indirecta, dar implicita a nemerniciilor facute, unii din ei dorind sa-si schimbe acum si CNP-ul si chiar parintii.

"Alianta verde" transformata peste noapte dintr-o portocala intr-un mar otravit n-a reusit la aceste alegeri sa intelega ca pe noi nu numele si culoarea ei ne-au suparat si nici macar faptul ca n-a luat masuri adecvate pentru criza dovedind, ce-i drept, ca sunt incompetenti, ci faptul ca prin comportamentul lor politic, de multe ori salbatic, 20 de ani de acum incolo, toti cei mintiti pana acum nu vom avea decat de reparat "masurile" celor ce au facut acum opt ani asa-zisa "Revolutie portocalie".

Antena 3 nu a fost singurul post de televiziune care ne-a tinut pe toti trezi pana pe la miezul noptii, dar consecventa manifestata de aceasta, "rasplatita" de multe ori prin refuzul nostru de a le mai sta alaturi pana la sfarsit, a ajutat peste 50% din populatia Romaniei sa invete astazi cum trebuie sa voteze. Cat am invatat noi s-a vazut, dar oare PDL-ul a invatat ceva?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#alegeri locale 2012, #PDL alegeri locale 2012, #Mihai Gadea alegeri locale, #Antena3 alegeri locale , #Alegeri Locale 2012