Oprescu iese iar primar, USL - 64% la parlamentare - sondaj GeoPol

Duminica, 13 Mai 2012, ora 22:35
9417 citiri
Oprescu iese iar primar, USL - 64% la parlamentare - sondaj GeoPol
Foto: Arhiva

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar castiga fara probleme un nou mandat, iar USL ar invinge la alegerile parlamentare cu 64%, daca duminica viitoare romanii ar iesi la vot.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de Institutul GeoPol, Sorin Oprescu ar obtine 65%, iar urmatorul s-ar clasa Silviu Prigoana cu 17% si imediat dupa ei vine candidatul PP-DD cu 6%. Nicusor Dan, Gigi Becali, Irinel Columbeanu sau Anghel Iordanescu nu prea au reusit sa ii impresioneze pe bucuresteni.

Intrebati de ce au facut alegea respectiva, 35% au spus ca acesta este un primar bun si ca vor continuitate, acestia votandu-l clar pe Oprescu. 25% si-au argumentat raspunsul prin "pentru realizarile lui profesionale (bun manager, specialist)", iar 10% spun ca ar vota cu cineva anume pentru ca face parte din partidul pe care il sustin.

Cele mai mari trei probleme ale locuitorilor Capitalei sunt cainii fara stapan (20%), curatenia (15%) si delincventa (11%), in timp ce putini par interesati de lipsa locuritor de joaca pentru copii (1%) sau taxele si impozitele mari (1%).

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, 64% ar vota candidatii USL, 16% candiatii PDL, iar 12% ar opta pentru reprezentantii PP-DD.

Acelasi sondaj a aratat ca 47% dintre bucuresteni sunt interesati de alegerile locale si ca 2% s-au declarat deloc interesati.

Sondajul a fost realizat pe 1.700 de persoane, dintre care 1227, adica 72%, au declarat ca vor vota la alegerile locale din Bucuresti. Acesta a fost realizat in perioada 1-8 mai 2012.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe liberali vineri, 8 decembrie, la implicare maximă pentru câștigarea alegerilor din 2024. El a declarat la Slatina, la întâlnirea...
#Oprescu nou mandat sondaj, #USL alegeri parlamentare sondat, #sondaj alegeri locale 2012 , #Alegeri Locale 2012