Presedintele Otelul, candidat la Primaria Galati: Pentru ca imi pasa

Duminica, 13 Mai 2012, ora 17:43
9191 citiri
Presedintele Otelul, candidat la Primaria Galati: Pentru ca imi pasa

Debutul campaniei electorale a lui Marius Stan, candidat USL la Primaria Galati, a consemnat si intalnirea ce a avut loc sambata, la Casa de Cultura a Sindicatelor, cu una din categoriile cele mai defavorizate: pensionarii.

Marius Stan, presedintele clubului Otelul, a mai candidat in 2008 pentru Primarie, dar nu a reusit decat obtinerea unui mandat de consilier local.

"Am gandit atunci, dupa ratarea obiectivului propus, functia de primar al municipiului Galati, sa nu mai repet o astfel de optiune, insa, constatand ca in cei patru ani care au trecut lucrurile nu s-au indreptat pe fagasul dorit si de mine, ca locuitor al orasului de la Dunare, sa-mi mai acord o sansa, pentru ca imi pasa", a dat Marius Stan tonul discutiilor.

Pe agenda sa de intentii se regasesc probleme abordate punctual, astfel:

1. Vesnica si spinoasa tema a facturilor impovaratoare la utilitati, in special la caldura, prin sistemul repartitoarelor, dar si la apa potabila.

2. Anveloparea locuintelor (implicit crearea unor locuri de munca), fara contributia baneasca a locatarilor, insemnand atat un confort termic sporit (termopane, balcoane inchise), cat si aspectul estetic al blocurilor. Stan a identificat sursele de finantare, provenite din fonduri europene, judicios distribuite. "De exemplu", a mentionat candidatul, "se mizeaza pe circa 50.000 de apartamente care sa se bucure de aceasta gama de facilitati, dintr-un total de 100.000".

3. Tot legat de spatiile locative, Marius Stan apreciaza ca in Galati sunt multe apartamente libere, ce pot deveni adapost, temporar, pentru tinerii fara locuinta (copiii, nepotii pensionarilor). Concret, propunerea sa este ca printr-o hotarare legala, Primaria sa subventioneze o parte din chiria aferenta locuintei in cauza. Cam 2/3 estimand sa revina statului, restul chiriasului.

"Contravaloarea construirii de apartamente noi nu ar satisface cererea si ca atare ea se poate indrepta spre proiectul mentionat", a explicat pretendentul la fotoliul de edil-sef.

Ca ipoteze de lucru, in cazul unei reusite electorale, Stan mai vizeaza si locuri moderne de intalnire, special amenajate pentru pensionari, neuitand de curatenia orasului, de cainii comunitari, dorind sa-i redea Galatiului "stralucirea de altadata, tinand cont ca este si port la Dunare".

Raspunzand intrebarilor unei parti din asistenta, Marius Stan s-a declarat adversar convins al birocratiei si timpului irosit pe la tot fel de ghisee publice pentru oamenii in varsta si nu numai.

"Daca pana acum am demonstrat ca pot face performanta cel putin in sport, aducand primul titlu de campioana la fotbal in Moldova, de ce nu as extinde aria performantei si in tot ceea ce inseamna viata sociala, pulsul unei cetati, asa cum este cea de la mila '80 a Dunarii", a incheiat intr-o nota optimista Marius Stan.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...