Primaria Baia Mare: Nu sunt bani de salarii, dar se gasesc de alegeri?

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 17:08
1884 citiri
Primaria Baia Mare: Nu sunt bani de salarii, dar se gasesc de alegeri?

Alegerile locale de la Baia Mare, care au fost stabilite pentru data de 8 mai, ar putea fi amanate din cauza ca primaria nu are bani, au declarat surse politice pentru Ziare.com.

Pe de alta parte, viceprimarul din Baia Mare, Bota Calin, spune ca se vor scoate bani din piatra seaca pentru alegeri si singurul in masura sa le amane este Guvernul.

Intrebat daca primaria are bani sa organizeze alegerile pe 8 mai, viceprimarul ne-a declarat ca este o discutie mai lunga si mai delicata.

"Potrivit legii 67/2004 municipalitatea, prin intermediul primariei, are obligatia de a organiza si suporta cheltuielile legate de desfasurarea alegerilor locale. Faptul ca nu exista bani nu e adevarat. Ca si disponibili, municipiul Baia Mare are circa 18 milioane de lei in trezorerie.

Faptul ca nu ne incadram in plafonul cheltuielilor salariale este o alta problema pe care distinsii nostri guvernanti au creat-o prin intermediul legii responsabilitatii fiscale. Nu se permite majorarea plafoanelor cu cheltuielile salariale in cursul anului. Se pot face doar redistribuiri intre unitati, insa din pacate domniile lor au avut grija ca fiecare sa fie subdimensionat.

Scandalul alegerilor de la Baia Mare - Igas: Antonescu nu cunoaste legislatia

Insa faptul ca sumele alocate pentru cheltuieli salariale sunt insuficiente nu este un motiv care sa determine autoritatile locale sa nu respecte o hotarare care a fost emisa in luna martie", a declarat viceprimarul liberal pentru Ziare.com.

Calin Bota sustine ca se vor diminua cheltuielile cu salariile pentru a putea sa fie organizate alegerile.

"Banii pot fi platiti tot conform legii responsabilitatii fiscal bugetare. In cursul trimestrului in care nu se incadreaza cheltuielile cu salariile personalului in limitele stabilite prin ordin de la ministru, acestea vor suferi unele diminuari astfel incat sa se asigure incadrarea in plafoanele aprobate.

Alegerile se vor organiza, nu vor fi amanate. Alegerile pot sa nu fie organizate doar in cazul in care cel care le-a stabilit apreciaza, tot printr-un act administrativ legal, ca nu se mai organizeaza. Noi nu suntem in masura sa apreciem ca aceste alegeri trebuie sau nu trebuie a fi organizate. Avem o obligatie conform legii pe care trebuie sa ne-o asumam si respectam", ne-a declarat acesta.

Primaria Baia Mare trebuie sa aloce suma de 330.000 de lei pentru salariile oamenilor care vor lucra la organizarea alegerilor, banii intrand la capitolul cheluieli salariale care e blocat momentan si nu poate fi majorat.

Demn de mentionat este si ca PD-L nu are candidat care sa contracareze sustinerea de care se bucura Catalin Chereches, sprijinit de USL si UDMR.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com