Primarul din Tecuci si-a pus nume de neamt ca sa castige alegerile

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 11:27
5850 citiri
Primarul din Tecuci si-a pus nume de neamt ca sa castige alegerile
Foto: Adevarul

Actualul primar din orasul Tecuci, judetul Galati, s-a gandit nu va reusi sa atraga prea multe voturi cu numele Daniel Tuchel. Drept urmare, cu doi ani inainte de alegerile din 2012, el si-a mai adaugat un prenume, respectiv Gerhardt, pentru a avea o imagine de german priceput.

Acesta a mers la Evidenta Populatiei in 2010, pe cand era primarul localitatii galatene Tepu, si a cerut sa ii se adauge prenumele Gerhardt, scrie Adevarul.

Solicitarea primarului in varsta de 41 de ani a fost publicata si in Monitorul Oficial, numarul 129 din 21 aprilie 2010: "Tuchel Daniel, cu domiciliul in satul Tepu, comuna Tepu, judetul Galati, nascut la data de 27 septembrie 1972 in comuna Tepu, judetul Galati, fiul lui Tuchel Gheorghe si Tuchel Aurica, solicita schimbarea prenumelui sau din Daniel in acela de Gerhardt-Daniel, spre a se numi Tuchel Gerhardt-Daniel".

Trei candidati cu acelasi nume, in cursa pentru Primaria unei comune din R. Moldova

In numai cateva luni, edilul din partea PNL a mers din nou la Evidenta Populatiei, de aceasta data pentru a schimba numele fetelor sale. Astfel, numele fiicei Helen-Denisa a fost schimbat in Helene-Denisa, in timp ce Bianca-Ioana a devenit Johanna-Bianca. Si aceste doua cereri se regasesc in Monitorul Oficial, numarul 313 din 15 septembrie 2010.

Primarul din Tecuci: Valva creata in jurul numelui meu este falsa, eu il port cu mandrie

Dupa ce a pus la punct aceste detalii, primarul a inceput sa le povesteasca localnicilor ca a aflat ca se trage dintr-o familie germana care provine din Polonia si care s-a stabilit pe meleagurile autohtone acum 200 de ani.

Astfel, la alegerile din 2012, Daniel-Gerhardt Tuchel a candidat pentru Primaria din Tecuci impotriva vechiului edil, Eduard Finkelstain. Din perspectiva numelor, lupta a parut ca se da intre un german si un evreu.

Tuchel le-a explicat si atunci alegatorilor ca un studiu comandat de el ii demonstreaza originile si ca printre membrii familiei sale se numara ctitorii bisericii din Tepu, castigand astfel alegerile.

Eveniment Quarterly Report

Gabriela Firea rămâne candidatul PSD la Primăria Capitalei. Ciolacu a confirmat: ”Nu are nicio vină în azilele groazei”
Gabriela Firea rămâne candidatul PSD la Primăria Capitalei. Ciolacu a confirmat: ”Nu are nicio vină în azilele groazei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că, în acest moment, există o hotărâre luată de PSD potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul partidului la Primăria Capitalei,...
Guvernul adoptă joi ordonanța prin care salariul minim pe economie crește. Suma la care ajunge
Guvernul adoptă joi ordonanța prin care salariul minim pe economie crește. Suma la care ajunge
Guvernul va adopta joi o ordonanţă prin care salariul minim pe economie creşte de la 3.000 la 3.300 de lei şi o hotărâre prin care salariul minim în construcţii creşte de la 4.000 la 4.500...
#primar Tecuci nume, #nume german primar Tecuci, #nume neamt alegeri Tecuci , #Alegeri Locale 2012