Romania deja vu (Opinii)

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 12:29
3576 citiri
Romania deja vu (Opinii)
Foto: aboutromania.com

In fiecare an, la sfarsitul lui aprilie, descoperim ca litoralul romanesc nu e pregatit nici pentru minivacanta de 1 Mai, nici pentru restul sezonului estival pe cale sa inceapa.

In fiecare an la vremea aceasta auzim despre concurenta de neinvins a bulgarilor, despre statiunile noastre incremenite in anii 70, despre plajele neingrijite, despre imposibilul all inclusive. E greu sa le mai integrezi in categoria stiri. Si tutusi, sunt gata sa pun pariu ca si in aprilie 2013 tot despre asta vom discuta.

In fiecare campanie electorala, pentru Bucuresti cel putin, candidatii ofera solutii pentru problema cainilor vagabonzi, ba chiar si termene precise pentru punerea lor in aplicare. Despre maidanezi discutam in campaniile lui Traian Basescu, despre maidanezi ne vorbea cu patos Sorin Oprescu in 2008, despre maidanezi discutam si anul acesta. Numarul lor nu a scazut, dimpotriva as zice, dar nimeni nu stie exact. Cert este numarul tot mai mare al victimelor coltilor. Despre ce credeti ca vom discuta in campania pentru alegerilor locale din 2016?

D-na ministru al Muncii a descoperit ca avem o mare problema demografica. Si propune un plan ambitios de combatere a ei prin constructia de crese si gradinite. Corect, dar nu vi se pare cunoscut? Despre problema demografica se discuta de ani de zile, cel putin de la lansarea raportului comisiei prezidentiale privind riscurile sociale. Cresele si gradinitele promise acum ar fi trebuit sa fie deja pline cu copii, conform promisiunilor facute de Elena Udrea atunci cand guvernul a decis ca mamele care stau si al doilea an in concediu de crestere a copilului au dreptul la o suma mult mai mica decat in primul an.

De 22 de ani taram problema proprietatii prin 10 modificari legislative, prin amanari, prin tot felul de interpretari si reinterpretari. Toate au eludat rezolvarea cea mai simpla si morala - retrocedarea in natura pana la ultimul ac. Si iata ca ne indreptam acum spre ingroparea chestiunii sub lespedea unei solutii imorale si discriminatorii, care are, din fericire, toate sansele sa fie declarata neconstitutionala. Asa ca, din nou, vom reveni la subiectul pe care restul tarilor comuniste l-au inchis din secolul trecut.

V-am dat doar patru exemple de actualitate. Dar lista repetentelor noastre este cu mult mai lunga. Se zice ca primul pas pentru rezolvarea unei probleme este identificarea, constientizarea ei. Noi ne multumim cu atat. Pasul urmator, asumarea unei solutii, cu costurile ei politice inerente, si aplicarea ei cu tenacitate pana la rezolvare este mereu eludat.

Noi baltim. Noi, adica politicieni pasivi, mincinosi si lipsiti de viziune, noi, oameni de afaceri care nu cred decat in tunul de o vara, si noi, electorat cu mult prea indulgent si amnezic, care nu taxeaza pomisiunile nerespectate. Uitam si repetam. Si vom repeta cat timp vom uita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#campanie electorala 2012, #alegeri locale 2012, #promisiuni campenie electorala 2012 , #Alegeri Locale 2012