Aberatia zilei: Candidatul PNL la Primaria Galati a plagiat din programul lui Nicusor Dan

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 12:17
4088 citiri
Aberatia zilei: Candidatul PNL la Primaria Galati a plagiat din programul lui Nicusor Dan
Foto: Facebook / Nicusor Ciumacenco

Candidatul PNL la Primaria Galati, Nicusor Ciumacenco (foto), a postat pe Facebook un program electoral in care apar pasaje intregi copiate cuvant cu cuvant din programul lui Nicusor Dan, candidat al USB la Primaria Capitalei.

Culmea este ca echipa de campanie a candidatului liberal a copiat anumite paragrafe schimband doar "bucurestenii" cu "galatenii", dar pastrand cifrele specifice Capitalei, ca, de exemplu, preturile la gigacalorie, scrie Romania Libera.

Candidatul PNL spune ca e vorba despre o eroare si da cateva explicatii.

"Noi am lansat proiectul programului, pentru dezbatere, in luna martie. De atunci am primit pe e-mail foarte multe sugestii si idei de la galateni, dar si de la galateni care locuiesc in Bucuresti sau de la galateni aflati in strainatate. Am adunat toate aceste idei urmand ca la final sa le selectam pentru forma finala a programului. In permanenta am up-gradat acest draft de program cu sugestiile primite.

Printre acestea au fost si acelea din programul lui Nicusor Dan, pe care le-am postat fara sa stim ca sunt din programul acestuia. Nu s-a gandit nimeni din echipa ca ne va trimite cineva idei preluate din programul lui Nicusor Dan. Oricum, din cele 26 de pagini ale programului erau doar 10 pasaje. Dar sincer, daca pentru binele Galatiului ar fi trebuit sa iau ceva din programul New York-ului, as fi luat din programul New York-ului!", a declarat Ciumacenco.

Insa, plagiatul este cea mai mica problema pe care o are candidatul liberal. Primarul Galatiului, Marius Stan, care va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, reaminteste ca Ciumacenco a avut 3 ani interdictie sa ocupe o functie publica dupa ce ANI a constatat ca s-a aflat in conflict de interese. Mai mult, Ciumacenco are in prezent pe rol un dosar de incompatibilitate, la Inalta Curte.

"Se mai adauga pe langa calitatea de incompatibil, mincinos. Cam multe 'calitati' pentru un candidat al PNL-ului. Dar cred ca asta este problema PNL-ului. Ei trebuie sa rezolve. Vad ca au o inspiratie nebuna in ultima vreme si la Primaria Capitalei, dar si aici", a comentat ironic candidatul UNPR, facand trimitere la scandalul public declansat dupa ce DNA a inceput urmarirea penala a lui Ludovic Orban, iar liberalii l-au desemnat pe Marian Munteanu.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#candidat Galati plagiat Nicusor Dan , #alegeri locale 2016