Aberatia zilei: In goana dupa voturi, "violatorul de virgine" ajunge piesa de muzeu

Luni, 16 Mai 2016, ora 17:42
6160 citiri
Aberatia zilei: In goana dupa voturi, "violatorul de virgine" ajunge piesa de muzeu
Foto: Facebook / Dan Paun

Romania e in campanie electorala pentru alegerile locale, asa ca politicienii promit si Luna de pe cer doar, doar obtin cateva voturi in plus de la alegatori. Desigur, recordul stabilit de Sorin Oprescu cu autostrada suspendata e greu de atins, dar nici Muzeul figurilor brailene de ceara nu-i de ici, de colo.

Initiativa nastrusnica ii apartine candidatului ALDE la Primaria Braila, Dan Paun (foto), care dupa ce saptamana trecuta a avansat ideea amendarii cu 5.000 de lei a oricarei persoane care indrazneste sa arunce o bucata de paine unui caine maidanez, mai nou incearca sa stimuleze memoria afectiva a concetatenilor sai, conform principiului "Mandru ca sunt....".

"Ar fi foarte usor de facut un muzeu al figurilor de ceara in Braila. In zona nu exista asa ceva. In acest muzeu s-ar putea organiza sali tematice - personalitati brailene. Incepand cu faimosul Terente, banditul baltilor. Continuand cu Codin si asa mai departe. Putem avea o sala cu figuri de ceara ale personalitatilor lumii muzicale, personalitati politice si asa mai departe. Deci ar fi un punct de atractie pentru turistii din toata zona, nu doar Braila", a declarat Dan Paun intr-o conferinta de presa, conform jurnalistilor de la Vocea Brailei.

Acum, stam si ne intrebam: De ce ar vrea un turist sa stie cum arata Terente, supranumit "violatorul de virgine", care, potrivit arhivelor, "fura si ucidea fara mila"?! Ca sa se fotografieze in bratele lui si sa-si puna poza pe Facebook?

Si-apoi, n-am inteles de ce s-a gandit candidatul ALDE in primul rand la banditi (sau poate am inteles, dar nu vrem sa spunem cu voce tare) si n-a rostit numele lui Panait Istrati, de exemplu.

Dar daca tot deschide lista cu Terente, atunci ii propunem sa o inchida cu Gheorghe Bunea Stancu, ex-presedintele Consiliului Judetean Braila, condamnat cu executare intr-un dosar de coruptie, iar ultimul pe lista sa fie, bineinteles, primarul suspendat al Brailei, Aurel Simionescu, arestat preventiv in luna februarie pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri europene.

Pentru ca daca nu e vorba despre Brad Pitt si Angelina Jolie, ci despre alegeri locale, atunci mai degraba brailenii ar trebui sa stie cum arata cativa politicieni din vremurile noastre in vorbele carora n-ar trebui sa mai creada vreodata si pe care n-ar trebui sa mai puna stampila "Votat" macar cativa ani de acum inainte, pana se recupereaza la bugetul local banii furati.

Sau si mai bine ar fi ca Dan Paun sa se rezume la problemele reale ale brailenilor: canalizare, asfaltari, spatiu verde etc. si sa dea frau imaginatiei abia dupa ce realitatea arata cat de cat decent.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#candidat ALDE muzeu figuri ceara, #Dan Paun muzeu figuri ceara , #alegeri locale 2016