Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Iasi

Joi, 19 Mai 2016, ora 07:40
11943 citiri
Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Iasi
Foto: Ziare.com

Campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie a inceput pe 6 mai, iar pentru Primaria Iasi au ramas in cursa 10 candidati.

Printre acestia se numara trei actuali parlamentari, precum si actualul primar interimar. La Iasi va fi ales astfel un nou primar, dupa 23 de ani de mandate Constantin Simirad si Gheorghe Nichita.

La doua saptamani de cand a fost arestat, Nichita a fost suspendat din functia de primar (Video)

Primarul Nichita din Iasi, trimis in judecata pentru ca si-a spionat iubita cu Politia Locala

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 11 candidati la Primaria Timisoarei

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Cluj-Napoca

Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Capitalei

Iata care sunt cei 10 candidati:

Mihai Chirica (PSD). Chirica este primarul interimar al orasului, dupa suspendarea lui Gheorghe Nichita, in luna mai 2015. In varsta de 44 de ani, social-democratul este absolvent al Facultatii de Inginerie Geologica si Geofizica din Iasi. Din anul 2012, a fost viceprimarul orasului si consilier in cadrul primariei. Totodata, este presedinte al organizatiei municipale a PSD din Iasi, din anul 2013, fiind membru al partidului din luna aprilie 2012.

Iasiul are un nou primar, dupa 12 ani cu Nichita, dar a ramas fara viceprimar

Alegeri locale 2016: Cine sunt primarii cu probleme penale care candideaza din nou

Marius Bodea (PNL). In varsta de 40 de ani, Bodea este economist, fost prefect al judetului si membru in Consiliul de Administratie si manager al Aeroportului International Iasi, din anul 2012. Este absolvent al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor. Este membru al PNL de mai bine de 11 ani.

Petru Movila (PMP). Deputat din anul 2004, cand a fost ales pe listele PD, devenit apoi PDL, Movila are 48 de ani si detine, potrivit declaratiei de avere, mai multe terenuri intravilane si agricole in judet, o casa si un apartament in oras, o casa in Dorobanti, un Volkswagen si o Honda, precum si bijuterii si obiecte de arta in valoare totala de peste 22.000 de euro.

Absolvent al Facultatii de Mecanica, a devenit membru FSN in 1990 si PD in 1992, in prezent fiind liderul PMP Iasi.

Totodata, Movila este cel care a propus ca varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere sa fie coborata la 16 ani.

Adolescenti de 16 ani la volan? Sunt suficient de maturi sa conduca o masina?- sondaj Ziare.com

Traian Dobre (PSRO). Fost deputat in perioada 1996-2008, din partea PDSR, PSD si PNL, Dobre candideaza acum din partea partidului lui Mircea Geoana. In varsta de 69 de ani, fostul deputat este inginer electromecanic din 1969, economist si doctor in management. Ijn 2008, a candidat pentru functia de presedinte al CJ Iasi, insa a obtinut putin sub 20 la suta din voturile exprimate, situandu-se pe locul al treilea.

Radu Botez (ALDE). Fost membru PNL, Botez este om de afaceri in domeniul imobiliar si a fost 8 ani consilier local, intrand in politica la sfarsitul anilor '90.

Camelia Bogdanici (UNPR). Medic oftalmolog, Camelia Bogdanici este totodata conferentiar la UMF Iasi. In varsta de 57 de ani, este deputat din anul 2012, fiind aleasa pe listele PDL. A trecut la PMP in 2014, iar din 2015 la UNPR. Este medic oftalmolog din 1990 si a fost directorul Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi. In anul 2012, a fost consilier local al primariei, pentru cateva luni. Are o casa, un apartament si un spatiu comercial in Iasi.

Andrei Postolache (independent). Antreprenor IT in varsta de 35 de ani, avand peste 10 ani de experienta in posturi de conducere ale unor multinationale, acesta este liderul grupului Pentru Iasi, primul partid local din tara noastra, infiintat in anul 2015.

Anca Preda (independent). Aceasta este avocat si consilier local, facand anterior parte din PP-DD.

Viorel Blajut (independent). Si Blajut a fost membru PP-DD, pe listele caruia a ajuns in Camera Deputatilor, in anul 2012. Este independent din iunie 2015. In varsta de 43 de ani, are un teren intravilan, o casa si un apartament in Iasi, precum si o Dacia Duster si un Bentley. Este absolvent al Facultatii de Economie din Iasi.

Cristian Cernescu (Forta Moldova). Cernescu este fondatorul formatiunii Forta Moldova, care are sediul la Iasi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#candidati alegeri locale Iasi, #candidati Primarie Iasi, #alegeri locale Iasi, #alegeri locale 2016 Iasi , #alegeri locale 2016