Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 11 candidati la Primaria Timisoarei

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 07:53
10732 citiri
Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 11 candidati la Primaria Timisoarei
Foto: Ziare.com

Campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie a inceput pe 6 mai, iar pentru Primaria Timisoarei au ramas in cursa 11 candidati.

Printre acestia se numara si primarul in functie, liberalul Nicolae Robu, ales prima oara in anul 2012, precum si candidati din alti ani.

Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Cluj-Napoca

Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Capitalei

Iata care sunt cei 11 candidati:

Nicolae Robu (PNL). Profesor universitar doctor inginer in automatica si calculatoare, primarul liberal al Timisoarei a fost ales rector al Politehnicii din acest oras in anii 2004 si 2008, dupa ce anterior a fost prorector, din anul 1990. In varsta de 60 de ani, Nicolae Robu a fost ales primar in 2012, fiind sustinut de USL, succedandu-i lui Gheorghe Ciuhandu.

A intrat in PNL in 2008, iar cateva luni mai tarziu a ajuns in Senatul Romaniei, din care si-a dat demisia in vara anului 2012, dupa ce a fost ales primar. In 2009 a fost ales presedinte al PNL Timisoara si apoi al PNL Timis, iar in 2013 a fost ales vicepresedinte PNL la nivel national.

Robu este foarte popular pe Facebook, fiind al treilea dintre candidatii PNL la nivel national dupa numarul de like-uri.

In luna decembrie 2015, primarul Timisoarei a fost audiat la DNA intr-un dosar privind finantarea echipei Poli, cand aceasta era condusa de Marian Iancu. De asemenea, in luna septembrie a aceluiasi an, primarul a fost chemat la Politia Timis pentru a explica modul in care a fost receptionat un proiect care a fost realizat cu fonduri europene.

Alegeri locale 2016, faza pe Facebook: Candidatii cu cei mai multi sustinatori

Primaria care are "propria televiziune Facebook"

Primarul Timisoarei, audiat la Politie (Video)

Primarul Timisoarei, audiat la DNA

Alegeri locale 2016: Cine sunt primarii cu probleme penale care candideaza din nou

Florica Birsasteanu (PSD). De profesie medic, candidatul social-democratilor este deputat din iunie 2014, ales in locul Maria Grapini, dupa ce aceasta din urma a obtinut un mandat de europarlamentar. In varsta de 57 de ani, Birsasteanu are, potrivit declaratiei de avere, patru terenuri intravilane, doua case si un Mercedes C200. Deputatul este totodata presedinte interimar al PSD Timisoara.

Zsolt Molnar (UDMR). Deputatul de Timis are 32 de ani si se afla la primul mandat in Parlamentul Romaniei. De asemenea, a fost consilier al europarlamentarului UDMR Csaba Sogor. Molnar are un apartament in Cluj-Napoca si un Peugeot din anul 2013 si are studii in comunicatii si relatii publice.

Marius Dugulescu (PMP). Fost deputat PDL in perioada 2008-2012, Dugulescu are 42 de ani si este fiul fostului deputat PNTCD Petru Dugulescu. Potrivit declaratiei de avere, Marius Dugulescu are un apartament si o casa in Timisoara, precum si o casa de vacanta intr-un sat din judet, un Mercedes A170 si un Audi A6. De asemenea, Dugulescu a fost consilier in cadrul CJ Timis.

Adrian Orza (independent). Fost viceprimar al Timisoarei in perioada 2000-2012, Orza a candidat si in anul 2012, cand facea parte din PNTCD, din partea unei coalitii a taranistilor cu FDGR, cand a obtinut 23,4 la suta din voturi, clasandu-se pe locul al doilea, dupa Nicolae Robu. In varsta de 47 de ani, Orza este inginer, iar in prezent este consilier local al Timisoarei.

Ilare Bordeasu (ALDE). Profesor universitar la Politehnica timisoreana din anul 1988 si lider sindical, Bordeasu are 57 de ani si este nascut in judetul Mehedinti, fiind de profesie inginer mecanic si doctor inginer al Politehnicii din 1997.

Ion Raducanu (UNPR). In anul 2012, Raducanu a obtinut 1,7 la suta din voturile exprimate la alegerile pentru Primaria Timisoara. Presedinte al UNPR Timis, acesta a fost prefect al judetului din partea PSD, iar in prezent este deputat si vicepresedinte al Comisiei pentru Aparare.

Cosmin Trif (PPU social-liberal). Candidatul formatiunii Mariei Grapini este originar din Hunedoara.

Liviu Bacana (PRU). Revolutionarul de 48 de ani este originar din Focsani si a fost presedinte al Asociatiei 16 Decembrie 1989.

Petrica Folica (PND). Consilier local la Primaria Timisoarei, Folica este detectiv particular, are 47 de ani si a fost la PNL si PP-DD.

Gabriela Simona Tiriteu (BUN - Blocul Unitatii Nationale). Vicepresedinte al BUN, Tiriteu este prima femeie care candideaza pentru functia de primar al orasului. In varsta de 48 de ani, aceasta este profesoara de matematica si informatica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#candidati alegeri locale Timisoara, #candidati Primarie Timisoara, #alegeri locale Timisoara, #alegeri locale 2016 Timisoara , #alegeri locale 2016
Comentarii
Poza anty virus
anty virus
rank 5
Se pare ca cel mai serios si credibil candidat este Marius Dugulescu