Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 5 candidati eliminati din cursa pentru Primaria Capitalei

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 18:34
5427 citiri
Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 5 candidati eliminati din cursa pentru Primaria Capitalei
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul Electoral Municipal (BEM) a respins, pana la ora transmiterii acestei stiri, cinci candidaturi dintre cele 20 depuse pentru Primaria Generala, precum si patru liste pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Membrii BEM au decis sa respinga cinci dosare de candidatura pentru Primaria Capitalei, in toate cazurile motivul respingerii fiind numarul insuficient de semnaturi de sustinere, in conditiile in care legea electorala prevede o lista de sustinatori care sa cuprinda 1% din numarul alegatorilor, 17.900 in cazul Bucurestiului, relateaza News.ro.

Este vorba de Sevastita Dumitrache (independenta) - 33 de semnaturi, Petre Ignatencu (Partidul Comunitar din Romania) - 20 de semnaturi, Nicolae Toteanu (independent) - nicio semnatura, Miroslav Tascu-Stavre (Partidul Verde) - 144 de semnaturi si Liviu Avram (independent) - 3 semnaturi.

In cazurile Sevastitei Dumitrache si lui Nicolae Toteanu, dosarele de candidatura nu contineau nici declaratiile legate de relatiile cu Securitatea ale candidatilor, cerute de catre lege.

BEM a invalidat si listele pentru CGMB depuse de catre patru partide, tot din motivul semnaturilor de sustinere insuficiente. Este vorba de M10 - 3 sustinatori, Partidul National-Democrat - 16 sustinatori, Partidul Comunitar din Romania - 10 sustinatori, Partidul 200 pentru Bucuresti - 3 sustinatori.

Pana acum, 12 candidaturi pentru Primaria Generala au fost validate de catre BEM: Bogdan Diaconu (PRU), Gabriela Firea (PSD-UNPR), Catalin Predoiu (PNL), Robert Turcescu (PMP), Daniel Barbu (ALDE), Nicusor Dan (USB), Iulia Costin-Gorea (PNTCD), Mirel-Mircea Amaritei (Partidul PRODEMO), Niculae Neamtu (Partidul Republican), Petrica Dima (Partidul Socialist Roman), Adrian Severin (Partidul Dreptatii Sociale) si Catalin-Ioan Berenghi (independent).

Alegeri locale 2016: 20 de candidati se lupta pentru Primaria Capitalei

BEM urmeaza sa se pronunte asupra candidaturilor lui Dumitru Bortun (PSRO), Ionel-Cristian Deaconescu (PER) si Daniel Fenechiu (PND). Deciziile BEM pot fi atacate in instanta in termen de 48 de ore de la pronuntare. Candidaturile vor ramane definitive in 6 mai, cand incepe campania electorala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#candidati respinsi Primarie Capitala, #candidati Primarie Capitala , #alegeri locale 2016