Alegeri locale 2016 Prima campanie electorala fara corturi si bannere pe strazi

Vineri, 06 Mai 2016, ora 10:01
6454 citiri
Alegeri locale 2016 Prima campanie electorala fara corturi si bannere pe strazi

Campania electorala pentru alegerile locale a inceput vineri, la ora 0.00, si se va incheia pe 4 iunie, la ora 7.00. Peste 18 milioane de cetateni cu drept de vot sunt asteptati la alegerile din 5 iunie pentru consiliile locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si ale sectoarelor Capitalei, precum si pentru primari, pentru Consiliul General si pentru primarul general al Bucurestiului, cat si pentru consiliile judetene.

De la miezul noptii de joi spre vineri, cand a inceput oficial campania electorala, toate corturile si bannerele aflate pe domeniul public trebuie sa dispara, in campanie fiind interzise, de asemenea, folosirea de baloane, brichete, galeti, sepci, steaguri, dar si publicitate pe autoturisme, sanctiunile ajungand pana la 50.000 de lei.

Cati romani sunt interesati de alegerile locale si cu ce partid ar vota - sondaj INSCOP

Potrivit legislatiei in vigoare, materialele de propaganda electorala permise in campania electorala sunt afisele electorale cu dimensiunea de cel mult 500 mm pe 350 mm, afise electorale de convocare la reuniuni electorale cu dimeniunea de cel mult 400 mm pe 250 mm, materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala, publicitate in presa scrisa, materiale de propaganda electorala on-line, brosuri, pliante si alte materiale tiparite din aceeasi categorie.

Totodata, sunt interzise in campania electorala vehiculele inscriptionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzeaza materiale audio, in mers sau stationar, spectacolele, serbarile, focurile de artificii.

De asemenea, sunt interzise bannerele, mesh-urile, corturile publicitare, pavilioanele publicitare, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare directionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasa, publicitate pe vehicule.

De asemenea, nu vor mai putea fi folosite pixuri, cani, ceasuri, tricouri, jachete, geci, impermeabile, pelerine, veste, sepci, caciuli, fulare, sacose sau pungi si alte materiale de poliester, umbrelele, galetile si alte materiale din aceeasi categorie, brichetele, chibriturile, produsele alimentare, produsele alcoolice, tigarile si alte astfel de produse.

Inainte cu cateva ore sa inceapa campania electorala, presedintele Klaus Iohannis s-a adresat alegatorilor, cerandu-le sa selecteze cu atentie candidatul pe care-l vor vota pentru Primarie si sa verifice ca acesta sa nu aiba probleme cu legea, ce program are, precum si partidul care-l sustine sa fie unul care a inceput procesul de reformare interna.

Iohannis si-a facut viza de Bucuresti, unde va vota la locale

"Incepe campania electorala pentru alegerile locale - pe 5 iunie alegem primarul localitatii, Consiliul Local si Consiliul Judetean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Cei pe care ii alegem vor fi responsabili de destinul localitatii in care traim. Uitati-va bine la candidati si ganditi-va daca candidatul dumneavoastra preferat este un om integru, sa nu fie certat cu legea! Uitati-va daca e un bun gospodar, uitati-va la echipa pe care o are in spate, la echipa de consilieri cu care vine, daca sunt oameni seriosi. Intrebati-i pe candidati daca cunosc problemele localitatii dumneavoastra, daca vin cu solutii", a declarat Klaus Iohannis, joi seara.

Klaus Iohannis, mesaj inainte de campanie: Mergeti la vot, nu toti candidatii sunt la fel!

Alegerile locale se desfasoara intr-un singur tur dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au respins, miercuri, sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care si cele care arata ca este ales candidatul ce a intrunit cel mai mare numar de voturi in primul tur de scrutin.

Citeste si:
SONDAJ Personajul politic cel mai popular în România. Procentul obținut de PSD dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
SONDAJ Personajul politic cel mai popular în România. Procentul obținut de PSD dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Reprezentanții grupului de studii socio-comportamentale Avangarde au făcut publice rezultatele unui barometru al opiniei publice realizat în perioada 16-24 noiembrie, la comanda PSD. Potrivit...
Prima ședință de parlament după învestirea guvernului Ciucă. Premierul vrea să treacă la vot bugetul pe 2022 până de Crăciun
Prima ședință de parlament după învestirea guvernului Ciucă. Premierul vrea să treacă la vot bugetul pe 2022 până de Crăciun
Liderii coaliţiei de guvernare PNL-PSD şi UDMR, împreună cu minorităţile naţionale, se reunesc luni, 6 decembrie, la parlament, în prima şedinţă de la învestirea Guvernului Ciucă....