Alegeri locale cu repetitie in doua localitati: Dosar penal dupa ce s-au inregistrat brusc zeci de flotanti

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 12:53
3148 citiri
Alegeri locale cu repetitie in doua localitati: Dosar penal dupa ce s-au inregistrat brusc zeci de flotanti
Foto: Arhiva Ziare.com

Alegerile locale din 5 iunie s-au incheiat in majoritatea judetelor, dar in doua localitati din Buzau si Timis se organizeaza turul doi, pentru ca primii clasati au obtinut acelasi numar de voturi. La Buzau s-a deschis dosar penal dupa ce au fost inregistrati brusc zeci de flotanti.

In comuna Sag din Timis, Flavius Rosu (PSD) si Daniel Precup (PNL) se vor confrunta din nou duminica, dupa ce au obtinut in primul tur cate 387 de voturi fiecare.

De asemenea, in localitatea Valcelele (Buzau) oamenii merg duminica din nou la vot pentru a alege intre Liviu Baragan (UNPR) si Dumitru Spita (PSD), care au avut un scor egal - 397 de voturi.

Candidatul PSD, care este si primar in functie, a sesizat autoritatile dupa ce a vazut ca in ultima saptamana zeci de oameni au cerut pe neasteptate vize de flotant in Valcelele, scrie Opinia de Buzau.

Mai exact, edilul a observat ca in numai o saptamana, de la Primaria Valcelele s-au eliberat zeci de adeverinte de proprietate in vederea stabilirii resedintei.

"De la turul de alegeri din 5 iunie si pana acum, numarul alegatorilor a crescut de la 1.234 la 1.241, dupa ce mai multi tineri au implinit varsta de 18 ani si au drept de vot.

Sunt alti 40-50 de insi cu viza de flotant, unii cu domiciliul chiar si la Timisoara, care au cerut sa fie inscrisi in Registrul Electoral pentru a putea vota la noi in comuna, ceea ce mi s-a parut dubios si am facut plangere. Nu sunt multi, dar pot face diferenta la vot", a declarat Dumitru Spita.

In urma sesizarii, au fost verificate datele din Registrul national de evidenta a populatiei si s-au constatat nereguli. De exemplu, in 11 cazuri s-a stabilit ca a fost incalcata legea, asa ca procurorii au deschis dosar penal pentru fals, uz de fals si fals in declaratii, primii luati la intrebari fiind localnicii care au sustinut ca i-au luat in spatiu pe flotanti.

Saptamana viitoare se incheie procedurile electorale, urmand ca noii primari si consilieri locali sau judeteni sa depuna juramantul si sa isi preia mandatele.

C.B.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#balotaj alegeri locale 2016, #dosar penal Valcelele Buzau alegeri, #tur doi alegeri primar 2016 , #alegeri locale 2016