Cu sotia dupa gratii, primarul Ridzi vrea alt mandat. UNPR il acuza de tradare si inselaciune

Luni, 15 Februarie 2016, ora 14:39
2846 citiri
Cu sotia dupa gratii, primarul Ridzi vrea alt mandat. UNPR il acuza de tradare si inselaciune
Foto: Facebook/Tiberiu Iacob Ridzi

Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, si-a anuntat luni candidatura la primarie din partea Partidului National Liberal, renuntand la calitatea de membru al UNPR.

"De fapt, ma intorc in partidul in care am fost, in urma consultarilor pe care le-am avut si cu colegii mei consilieri. Si, sigur, pentru ca este cea mai buna varianta, din punctul meu de vedere, pentru Petrosani si pentru ceea ce inseamna Consiliul Judetean in perspectiva urmatoare", a declarat primarul Ridzi.

Edilul l-a sunat, luni, pe liderul UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochitoiu, pentru a-i comunica decizia sa.

"Nu m-a suparat cu nimic echipa de la UNPR. Repet, a fost o decizie pe care am luat-o fara sa fie vreo problema legata de UNPR, ci pentru ceea ce urmeaza sa facem ca proiecte si ca dezvoltare a municipiului Petrosani", a mai spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Pe de alta parte, Haralambie Vochitoiu considera ca plecarea lui Tiberiu Iacob-Ridzi din UNPR este "o greseala majora".

"Consider ca Tiberiu Iacob-Ridzi, prin aceasta neinspirata mutare, a ales sa isi incheie intr-un mod abrupt cariera politica. Nu a avut niciun motiv coerent sa plece din partidul nostru. Eu nu am stiut nimic pana azi, am fost luat prin surprindere. Acest sentiment de inselaciune, de tradare si de gust amar cred ca il au toti cei care l-au girat cu incredere de-a lungul acestor ani pe domnul Tiberiu Iacob-Ridzi. (...) Poate are ceva vulnerabilitati, lucruri pe care nu le cunoastem, poate il au la mana cu ceva, poate il santajeaza cineva.

Nu vad alt motiv pentru care ar pleca din UNPR. In UNPR a fost bine primit, am luat deciziile impreuna. Eu nu am ce sa-i reprosez, cat a activat in UNPR am colaborat, dar ceea ce a facut astazi mi-a lasat un gust amar", a declarat senatorul Vochitoiu.

Presedintele filialei judetene PNL, Bogdan Timpau, a precizat ca venirea lui Ridzi in formatiunea liberala reprezinta un castig.

"Este un om care are experienta in administratie, in care cetatenii din Petrosani au incredere, este un om fundamental de dreapta si cu care sunt convins ca vom face o echipa buna la nivelul judetului Hunedoara. Este un castig major pentru echipa PNL", a declarat Timpau.

Tiberiu Iacob-Ridzi a trecut de la PDL la UNPR la mijlocul lunii octombrie 2014.

In urma cu un an, pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 28 mai 2015, Tiberiu Iacob Ridzi a depus o cerere la Administratia Prezidentiala, solicitand presedintelui Iohannis sa o gratieze pe sotia sa, din motive de ordin umanitar si medical. El a mentionat atunci faptul ca si cei doi copii ai familiei au probleme medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Tiberiu Ridzi candidat primarie PNL, #Ridzi pleaca UNPR , #alegeri locale 2016