Implica-te pentru un vot corect! Raporteaza neregulile si abuzurile

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 21:25
6277 citiri
Implica-te pentru un vot corect! Raporteaza neregulile si abuzurile
Foto: Pixabay

Toti cetatenii care observa nereguli in aceasta ultima saptamana de campanie si duminica, in ziua votului, sunt invitati sa le semnaleze pe platforma online si la centrul deschis special pentru acest scrutin de Expert Forum (EFOR).

"Daca ai sesizat nereguli legate de alegeri, fie ca este vorba de incalcarea legilor cu privire la campania electorala sau abuzuri care au loc in ziua alegerilor, posteaza pe platforma votcorect a EFOR, adaugand cat mai multe detalii posibile. Poti trimite sesizari, indiferent de calitatea pe care o ai (competitor electoral, observator, cetatean, jurnalist etc) ", se arata in invitatia adresata tuturor cetatenilor de membrii EFOR.

Totodata, cu sprijinul Funky Citizens, acestia vor organiza un centru de informare si asistenta electorala pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Mai exact, toti cei interesati vor avea la dispozitie pe parcursul intregii zile de vot numarul de telefon Telverde 0800 080 200, la care pot apela pentru a primi raspunsuri legate de procedurile de vot si pentru a sesiza nereguli.

In preziua alegerilor, pe 4 iunie, programul de functionare este 12 - 20, iar pe 5 iunie 6 - 23. Apelurile sunt gratuite din retelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS si UPC.

Foto: Expert Forum

"Platforma votcorect va contine un formular prin care orice cetatean poate sesiza nereguli din campania electorala sau din ziua votului. (...) Cei interesati pot gasi pe site inclusiv modele de intampinari si plangeri", precizeaza EFOR.

EFOR prezinta pe aceeasi platforma Regulile de vot din acest an. La sectiunea special dedicata poti citi despre cand si unde votezi, in baza caror documente, ce este sistemul informatic de prevenire a votului ilegal sau in ce conditii poti folosi urna speciala (mobila).

De asemenea, este bine sa citesti si despre ce nu poti face in ziua votului, ca sa nu ai probleme cu legea.

Duminica, 5 iunie, alegatorii sunt asteptati la urne pentru a-si alege noua garnitura de primari, consilieri locali si consilieri generali.

Citeste cu atentie despre Ce trebuie sa faci in data de 5 iunie, ziua votului (Video).

Vreau sa votez!

In colaborare cu Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), Ziare.com te tine la curent cu toate noutatile din domeniul electoral si te invita sa participi, informandu-i, la randul tau, si pe altii.

Vreau sa votez! Stiri

Mai mult, daca iti doresti sa fii bine informat in privinta alegerilor si crezi ca te putem ajuta, trimite-ne intrebari la adresa vreausavotez@ziare.com, iar noi vom obtine raspunsurile de la autoritati.

Deviza campaniei noastre este: "Impreuna la vot, pentru o Romanie bine condusa si administrata. Implica-te! Voteaza!".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sesizari nereguli alegeri locale EFOR, #sesizari vot probleme alegeri locale , #alegeri locale 2016