Omul lui Macovei pentru Capitala cere coalizarea dreptei impotriva lui Firea: Alegeri primare intre mine si Nicusor Dan

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 20:51
2624 citiri
Omul lui Macovei pentru Capitala cere coalizarea dreptei impotriva lui Firea: Alegeri primare intre mine si Nicusor Dan
Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Candidatul M10 pentru Primaria Capitalei, Ciprian Ciucu, propune alegeri primare pentru desemnarea unui candidat comun al dreptei pentru Bucuresti, aratand ca PNL, USB si M10 ar trebui sa alega intre el si Nicusor Dan, ceea ce le-ar permite liberalilor sa se trezeasca din "visul urat" Munteanu.

"Ar fi un dezastru daca Primaria Bucurestiului va ajunge pe mana Gabrielei Firea. Nu pentru ca ar fi propriu-zis pe mana dansei, ci pentru ca va fi pe mana primariului de Voluntari, Florentin Pandele. Gabriela Firea nu are treaba cu administratia locala si nici nu o pasioneaza. Sotul sau, primarul Voluntariului, are. Imi propun ca prin aceste randuri sa vin cu o solutie pentru ca Pandele sa nu-si intinda influenta si peste Bucuresti.

Solutia pe care o vad presupune ca fortele de centru-dreapta, adica PNL, USB si M10 sa adopte o modalitate democratica si participativa pentru a sustine un candidat unic: pe cel mai bine pregatit dintre candidati, pe acela cu cele mai sanatoase valori democratice si cu cea mai buna viziune de dezvoltare pentru Bucuresti. Vorbesc despre alegeri primare. Pe scurt, cred ca PNL ar trebui sa ma sustina pe mine si sa avem alegeri primare intre mine si Nicusor Dan, pentru ca dreapta sa vina cu un candidat unic, deja testat si validat democratic", a scris luni Ciucu pe Facebook.

In opinia acestuia, printre avantaje se numara faptul ca "PNL s-ar trezi din visul urat care l-a adus in situatia de a propune un candidat care reprezinta orice dar nu liberalismul", ca am avea de facto alegeri in doua tururi si "am trage o palma PSD-ului care si-a croit legislatia electorala dupa propria-i masura".

Nicolae Manolescu: Marian Munteanu a facut declaratii pro-legionare fatise. Sunt nenumarate dovezile

"Dezbaterile dintre mine si Nicusor Dan vor capta atentia presei si a oamenilor de centru-dreapta, vor energiza electoratul si vor pune in plan secund o eventuala candidatura ce ar putea fi anuntata in ultimul moment de catre Traian Basescu. Exista timp suficient si mijloace pentru alegeri primare. Candidatii sunt pregatiti, programele sunt lansate. Trei dezbateri pe parcursul unei saptamani ar fi suficiente pentru ca oameni sa-si dea seama cine merita sa fie primarul Bucurestiului", explica el.

Candideaza sau nu Basescu la Primaria Capitalei? Decizia este luata; voi face ceea ce se cuvine

Totodata, Ciucu afirma ca liberalii au evaluat si posibilitatea de a-l sustine inainte ca Marian Munteanu "sa fie introdus in PNL" si isi expune atasamentul la liberalism. Totodata, el a lansat un atac la adresa lui Nicusor Dan.

"USB este un partid local, care vizeaza exclusiv Bucurestiul. Este un partid nou, format din oameni onorabili, dar care, imediat ce a prins avant, a inceput sa replice comportamentul din campanie al partidelor mari. In 2012, Nicusor Dan se plangea ca Sorin Oprescu evita dezbaterile si confruntarile electorale. In 2016, Nicusor Dan evita dezbaterile si confruntarile electorale. (...)

Il provoc pe Nicusor Dan sa accepte alegeri primare intre noi doi. Nu are de ce sa-i fie frica, are super-expunere, a cumparat Internetul, are oameni care sa-l pregateasca si, trebuie sa recunosc, are o notorietate mai buna decat a mea. Iar dezbaterile civilizate, pe problemele Bucurestiului, nu au cum sa-i strice. Doar daca nu s-a transformat in ceea ce dispretuieste el mai mult, intr-un politician. Intr-un politician care-si face doar calcule matematice si care nu da doi bani pe dezbaterea reala", conchide Ciucu.

"Vreti sa va vand si eu iluzii? Bucurestiul nu trebuie salvat. Bani sunt, ne trebuie minte" Interviu cu Ciprian Ciucu, candidat la Primaria Capitalei

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...
Comentarii