Opinie politica: Nu, PNL nu este egal PSD!

Luni, 30 Mai 2016, ora 11:29
3859 citiri
Opinie politica: Nu, PNL nu este egal PSD!

Am vazut adesea luari de pozitie in care PSD si PNL erau puse pe picior de egalitate. PSD egal PNL sau PSD-PNL, aceeasi mizerie.

O recunosc, nu suntem perfecti, problemele cu legea afecteaza si acest partid si da, uneori suntem nevoiti sa facem compromisuri, pentru ca asa e politica. Nu are rost sa negam asta.

Dar mai cred ca este o deosebire mare intre PNL si celalalt partid mare al Romaniei, PSD. Este important de retinut asta, pentru ca doar dintre aceste partide se va alege acela care va guverna Romania dupa alegerile din toamna.

Imi permit sa enumar cele mai mari diferente dintre PSD si PNL:

1. Noi, cei din PNL, votam pentru acceptarea cererilor de urmarire penala trimise de procurori, PSD (cu aliatii ALDE si UNPR) voteaza impotriva.

Este un lucru dovedit, de altfel, partidul meu a votat de cele mai multe ori la vedere. Acest lucru se poate dovedi si din aritmetica parlamentara, avand in vedere ca pesedistii si reprezentantii celorlalte doua partide au majoritate in Parlament.

2. Noi eliminam liderii cu probleme penale, inca de la inceperea actiunii penale.

Vreau sa fac o singura comparatie: ganditi-va la fostul prim-vicepresedinte PNL Ludovic Orban, care si-a dat demisia din toate functiile din partid la doar cateva minute dupa ce a fost anuntat ca a inceput urmarirea penala fata de el.

Comparati-l va rog cu presedintele PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru frauda electorala, care e inca in functie. Cu secretarul general PSD Marian Neacsu, condamnat definitiv pentru conflict de interese, care e de asemenea in functie. Cu vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu, urmarita penal si care e in functie, dar si candidat la Primaria Craiova.

3. Noi ne opunem mutilarii Justitiei, PSD asta urmareste.

In opinia mea, pesedistii au un singur scop important si el este salvarea de la puscarie. Daca ne uitam la toate initiativele importante anti-justitie din ultimul timp, toate vin din partea PSD, niciuna din partea PNL. Cu PSD bine instalat la Guvern dupa alegerile din toamna, planurile lor vor fi mai usor de realizat.

4. Nu ne batem joc de dreptul la vot al oamenilor.

Imi vine sa cred ca unii au uitat de cum a incercat PSD, de-a dreptul, sa fure alegerile prezidentiale din 2014. Cum a blocat votul din Diaspora, cum i-a mintit pe bietii pensionari ca Iohannis o sa le taie pensiile (folosind in acest scop o institutie a statului precum Posta Romana) sau furand pur si simplu cateva sute de primari chiar in timpul campaniei. Asa se comporta un partid democratic? Nu ati vazut acelasi lucru la PNL.

5. Suntem responsabili.

PNL nu este gata sa voteze orice masura populista doar pentru castiguri de moment. A facut-o de atatea ori in ultimii ani, fara sa se gandeasca la consecinte si o va face cu fiecare ocazie, fara exceptie.

Asta este realitatea, iar cetatenii trebuie sa stie ca sunt doar doua partide care pot guverna din toamna incolo, adica PSD sau PNL.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com