Piedone poate candida la functia de consilier local in Sectorul 4

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 13:58
2893 citiri
Piedone poate candida la functia de consilier local in Sectorul 4
Foto: Facebook / Cristian Popescu Piedone

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, contestatia depusa de Cristian Popescu Piedone dupa ce, miercuri dimineata, Biroul Electoral Central a decis ca el nu poate candida pentru un post de consilier local.

Decizia instantei nu este insa una definitiva, putand fi atacata cu apel, urmand ca hotararea finala sa fie luata in termen de 24 de ore, informeaza Digi24. Initial, BEC a considerat ca nu sunt intrunite conditiile necesare pentru candidatura la aceasta functie.

Piedone a vrut sa fie si consilier, si primar - Candidatura la Consiliul Local, respinsa de BEC

In schimb, Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida la functia de primar al Sectorului 4, deoarece instanta a respins definitiv candidatura sa, din cauza unor chestiuni de procedura.

Cristian Popescu Piedone s-a inscris atat in cursa pentru castigarea Primariei Sectorului 4, dar si pentru un loc de consilier local, spunand ca vrea sa-si repare "onoarea de om" dupa acuzatiile ce i s-au adus in cazul tragediei de la clubul Colectiv.

Piedone si-a depus iar candidatura la primarie. Asociatia #Colectiv: Cinism si nesimtire. O tara anormala

A doua tentativa de candidatura, dupa ce a masluit semnaturi

Piedone si-a depus anul trecut "demisia de onoare" din functia de primar al Sectorului 4 in urma unor proteste masive de strada in care oamenii l-au acuzat ca este si el responsabil de tragedia din clubul Colectiv.

Cu toate acestea, la inceputul lunii aprilie, Piedone anunta ca intra in cursa pentru primarie ca independent, considerand ca asa isi va "repara onoare ca om".

Candidatura sa a fost insa respinsa, dupa ce a fost contestata de avocatul Gheorghe Piperea, constatandu-se, astfel, ca jumatate dintre semnaturile prezentate de acesta la biroul electoral nu respecta conditiile legale, fiind inclusiv date de minori care nu ar fi implinit 18 ani pana la vot.

Asta nu l-a oprit insa pe Piedone, care a anuntat pe Facebook ca nu renunta si tot candideaza. "Exista doar doua variante - sa ma omoare sau sa ma lase sa ma supun judecatii la vot".

Miscarea civica Initiativa Romania a depus luni la DNA un denunt penal in care cere sa se analizeze modul in care s-au strans semnaturile pentru o serie de candidati, inclusiv Popescu Piedone.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...