Primarul din Baia Mare candideaza din arest pentru un nou mandat

Joi, 02 Iunie 2016, ora 23:08
4774 citiri
Primarul din Baia Mare candideaza din arest pentru un nou mandat
Foto: Facebook/ Catalin Chereches

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, trimis in judecata pentru luare de mita, va candida din arest pentru un nou mandat, dupa ce Curtea de Apel Cluj i-a respins definitiv, joi, o contestatie fata de masura arestului preventiv.

Judecatorii au decis astfel sa respinga contestatia formulata de edilul baimarean la o decizie a Tribunalului Maramures, relateaza News.ro. In urma deciziei luate cu trei zile inainte de alegerile locale, Chereches va candida din arest pentru un nou mandat de primar al municipiului Baia Mare.

De asemenea, Catalin Chereches a fost obligat de instanta sa plateasca statului 300 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

In 20 mai, primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul, a fost trimis in judecata de procurorii DNA.

A fost arestat preventiv, pe 27 aprilie, o zi mai tarziu presedintele Biroului Electoral Judetean Maramures, judecatorul Nicolae Stamate Tamasan, a declarat ca primarul poate candida pentru un nou mandat, pe 30 aprilie candidatura sa a fost respinsa de Judecatoria Baia Mare, iar in aceeasi zi Tribunalul Maramures a admis apelul avocatilor sai impotriva hotararii Judecatoriei.

Decizia definitiva si irevocabila este cea din urma, astfel ca primarul Catalin Chereches, suspendat din 6 mai si aflat in arest preventiv, poate sa candideze ca independent pentru un nou mandat.

Vezi si lista primarilor cu probleme penale care candideaza din nou.

Citeste si ce le scrie Chereches din arest baimarenilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Catalin Chereches candidatura arest, #Chereches candideaza arest, #Chereches candidat Primaria Baia Mare , #alegeri locale 2016