PSD si PNL, haotice in prag de campanie. Cine are sanse la Bucuresti?

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 18:00
5687 citiri
PSD si PNL, haotice in prag de campanie. Cine are sanse la Bucuresti?

Pregatirea pentru alegerile locale a intrat in linie dreapta. Campania electorala e in toi si va fi interzisa in timpul campaniei electorale. Conform autoritatii electorale, afisajul stradal nu e permis in campanie, dar e nereglementat in afara ei. O lege geniala. Asa ca cine nu reuseste sa se promoveze inainte de campania electorala are sanse bune sa piarda alegerile.

As fi vrut ca paragraful de mai sus sa fie o gluma, dar e pura realitate. Astfel, fara voia noastra, suntem martorii unei batalii politice fara inceput si fara sfarsit. Iar ceea ce vedem, nu e de bun augur.

La Cluj, PSD se arunca in aer, alungandu-si cel mai important politician, e vorba despre deputata Aurelia Cristea, autoarea legii antifumat, si pariaza pe un om de afaceri. La Bucuresti, PNL s-a sinucis, sustinand o fantoma, in timp ce presedintele tarii s-a delimitat de ea. Comedie e putin spus, daca am dori sa caracterizam haosul din cele doua mari partide. Singurele formatiuni care au strategie, au lideri si organizare sunt Partidul Miscarea Populara si Uniunea Salvati Bucurestiul.

Dupa toate probabilitatile, Traian Basescu isi va anunta candidatura la primarie. In aceasta saptamana a postat un clip in care prezenta personal nominalizarile la sectoare, fara a spune nimic despre principala miza.

Pe de alta parte, Nicusor Dan isi face treaba cu consecventa si precizie, dar avand mult mai multa sustinere ca in urma cu patru ani. Vestea buna e ca, in cel mai rau caz, va castiga posturi de consilieri, iar obiectivul sau de a salva orasul va face un pas inainte.

Doamna Gabriela Firea are cele mai multe sanse sa-si adjudece pozitia de primar. Porneste favorita pentru ca PSD are un electorat stabil, in jur de 30 de procente din totalul numarului de votanti. In alegeri cu un singur tur, doamna Firea poate pierde numai printr-o mobilizare exemplara a inamicilor ei. Ceea ce e putin probabil.

Liberalii au pierdut partida in Bucuresti. O serie de decizii proaste i-a scos in decor, iar fractura dintre partid si presedinte va bulversa electoratul care ramane fara niciun reper.

Cu toate ca incepem sa distingem chipurile viitorilor concurenti, vor exista multe dezvoltari politice in viitorul apropiat. Ceea ce se vede clar, in opinia mea, e ca atat PSD cat si PNL sunt pe cale sa faca implozie. Cele doua formatiuni functioneaza avand un imens deficit de democratie, iar pe zi ce trece inadecvarea lor creeaza tensiuni in societate.

Prabusirea clasei politice de dupa tragedia din Colectiv nu s-a incheiat, iar in fata ochilor nostri se desfasoara o zbatere de multe ori comica a unor oameni ce se pregatesc sa intre in istorie. Revenirea unor stafii precum cele ale lui Marian Munteanu sau George Padure nu fac decat sa anunte sfarsitul unei lumi.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#alegeri locale 2016, #alegeri primarie Bucuresti, #Munteanu primarie Bucuresti, #Firea primarie Bucuresti , #alegeri locale 2016