Raetchi, candidat PNL la Sectorul 5: Nu reprezint un bine incontestabil, dar Vanghelie este raul absolut

Advertorial
Luni, 30 Mai 2016, ora 16:07
16721 citiri
Raetchi, candidat PNL la Sectorul 5: Nu reprezint un bine incontestabil, dar Vanghelie este raul absolut
Foto: Facebook / Ovidiu Raetchi

Ovidiu Raetchi, candidatul PNL la Primaria Sectorului 5, a adresat o scrisoare deschisa societatii civile din Romania, solicitand implicarea tuturor in infrangerea lui Marian Vanghelie, pe care il considera" o forma de rau incontestabil".

"Stimate cetatean roman,

Va scriu pentru a va ruga ca, pentru un singur minut, sa trecem dincolo de raul relativ cu care am invatat sa coabitam zilnic. Dupa 1989, fiind obligati sa infruntam saracia si confuzia valorica, ne-am obisnuit sa facem compromisuri. Sa consideram ca raul e o problema de perspectiva sau de tabara politica.

Iar asta ne-a facut aproape indiferenti fata de raul evident si lipsit de scuze. Fata de acel rau incontestabil pe care, in mod normal, ar trebui sa-l alungam fara nicio ezitare.

In acest moment, in Ferentari traiesc sute de copii la limita supravietuirii. Traiesc in frig si intuneric, printre sobolani, lipsiti de orice sansa la educatie si la un destin firesc.

In ultimul deceniu, mii de copii din Ferentari si-au ratat visele si si-au pierdut dreptul la o viata normala din cauza mizeriei in care au fost obligati sa-si iroseasca cei mai frumosi ani.

Acesta este, pentru mine, un rau absolut. Si el poarta un nume: Marian Vanghelie. Omul care, pentru a-si asigura continuitatea politica si pentru a putea folosi in beneficiu personal bani din bugetul public, a fost dispus sa sacrifice toate aceste copilarii.

Pe 5 iunie acest om vrea din nou acces la bani si onoare. Iar noi, tacand si relativizand raul pe care il reprezinta, ii putem deveni complici.

Infrangerea lui Marian Vanghelie nu mai este o problema a locuitorilor din Sectorul 5 sau din Bucuresti. Este o miza nationala.

Nu pretind ca eu - sau alti politicieni ca mine - nu am facut erori. Nu pretind ca reprezint un bine incontestabil; nu reprezint. Dar sunt convins ca, in fata raului categoric reprezentat de Vanghelie si de distrugerea copilariilor din Ferentari, orice nuante sau disensiuni dispar.

In fata unui astfel de rau revolta si actiunea constituie imperative morale. Iar pentru Marian Vanghelie a venit momentul pedepsei civice - inaintea celei penale.

Si cred ca dvs nu puteti ramane indiferent in aceasta lupta.

Cu sinceritate,

Ovidiu Alexandru Raetchi

Deputat, candidat PNL la functia de Primar al Sectorului 5", se arata in scrisoarea deschisa.

#Ovidiu Raetchi Sectorul 5, #Ovidiu Raetchi PNL, #Raetchi alegeri Vanghelie , #alegeri locale 2016