Sefa AEP: Sa demonstram cetatenilor ca votul lor e doar al lor

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 12:36
2464 citiri
Sefa AEP: Sa demonstram cetatenilor ca votul lor e doar al lor
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, le-a adresat sambata o scrisoare deschisa expertilor electorali si operatorilor de calculator din sectiile de votare.

Sefa AEP ii incurajeaza ca la scrutinul de duminica sa le demonstreze romanilor ca votul lor este doar al lor si ca alegerile din Romania reflecta vointa lor.

"Fie ca esti expert electoral, fie operator de calculator al sectiei de votare, ai sansa de a demonstra ca in Romania democratia se intemeiaza pe alegeri libere si corecte", transmite Ana Maria Patru.

Aceasta adauga ca alegerile locale din 5 iunie 2016 vor fi un test national pentru toti cei implicati in aplicarea reformei legislatiei electorale, in special in ceea ce priveste informatizarea sectiilor de votare si desemnarea presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare prin tragere la sorti computerizata.

"Daca esti expert electoral, te incurajez sa-ti indeplinesti atributiile cu responsabilitate si curaj, pentru ca apartenenta ta la corpul expertilor electorali iti confera deplina legitimitate si te situeaza deasupra oricarei suspiciuni de partizanat politic.

AEP conteaza pe tine pentru ca procesul de votare sa se desfasoare fara probleme in toate sectiile de votare", scrie sefa AEP.

Ana Maria Patru se adreseaza apoi operatorilor de calculator din sectiile de votare: "vei fi prima persoana cu care va interactiona fiecare alegator, iar tableta cu care esti dotat va functiona impotriva votului ilegal. Pentru ca faci o munca asumata, de tine depinde in mare masura increderea pe care o vor avea pe viitor cetatenii si competitorii politici in sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal".

Presedintele AEP incheie cu un indemn: "Haideti cu totii sa demonstram cetatenilor ca votul lor este doar al lor si ca alegerile din Romania reflecta vointa lor si profesionalismul dumneavoastra".

Duminica, 5 iunie, alegatorii sunt asteptati la urne pentru a-si alege noua garnitura de primari, consilieri locali si consilieri generali.

Citeste cu atentie despre Ce trebuie sa faci in data de 5 iunie, ziua votului (Video).

Vreau sa votez!

In colaborare cu Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), Ziare.com te tine la curent cu toate noutatile din domeniul electoral si te invita sa participi, informandu-i, la randul tau, si pe altii.

Vreau sa votez! Stiri

Mai mult, daca iti doresti sa fii bine informat in privinta alegerilor si crezi ca te putem ajuta, trimite-ne intrebari la adresa vreausavotez@ziare.com, iar noi vom obtine raspunsurile de la autoritati.

Deviza campaniei noastre este: "Impreuna la vot, pentru o Romanie bine condusa si administrata. Implica-te! Voteaza!".

Ai mare grija! Anul asta cine va incerca sa voteze de doua ori va fi vizitat de Politie in cateva minute. Vezi ce prevede noua lege..

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#AEP alegeri locale 2016 , #alegeri locale 2016