Seful CCR se pune in postura de votant: Alegeri intr-un tur sau doua?

Duminica, 08 Mai 2016, ora 14:59
5494 citiri
Seful CCR se pune in postura de votant: Alegeri intr-un tur sau doua?
Foto: Captura Digi 24

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, a declarat ca, personal, nu pledeaza nici pentru alegerile intr-un singur tur de scrutin, nici pentru cele in doua tururi. Ii este indiferent, pentru ca oricum nu va candida niciodata pentru o functie in administratia publica, a lamurit judecatorul.

Intrebat, la Digi 24, daca, in calitate de alegator, i-ar conveni mai mult ca primarii sa fie votati intr-un tur sau doua, Zegrean a spus ca lucrurile stau "cam la fel" in ambele situatii.

"Am fost la toate alegerile de pana acum, si cand erau alegeri in doua tururi, si intr-un singur tur. Nu am simtit nicio imbunatatire, lucrurile au stat cam la fel, problema e ca oamenii alesi sa isi faca treaba. Eu nu pledez nici pentru un tur, nici pentru doua, mie mi-e indiferent, pentru ca nu am sa candidez niciodata", a aratat Augustin Zegrean.

Seful CCR a spus ca, in ceea ce priveste decizia CCR de saptamana aceasta potrivit careia alegerile intr-un singur tur sunt constitutionale, "lucrurile sunt simple".

"Asa a vrut legiuitorul. Legea spune ca alegerile se organizeaza intr-un singur tur... de aici, toate discutiile care s-au purtat sunt doar dorinte, nu putem noi sa satisfacem aceasta dorinta (...).

Legea, azi, spune ca e un singur tur si nu stiu daca se va modifica (inainte de alegerile locale din 5 iunie - n.red.), desi am primit vreo 60 de sesizari cam cu acelasi continut. (...) Solutia e la parlamentari, pentru ca ei fac legile", a explicat presedintele Curtii Constitutionale.

CCR a respins, miercuri, sesizarea depusa de jurnalistul Liviu Avram cu privire la prevederile legii electorale, prin urmare alegerile locale din iunie vor avea loc intr-un singur tur. Decizia Curtii a fost luata in unanimitate.

CCR: Alegerile locale vor avea loc intr-un singur tur de scrutin

Alegeri locale intr-un singur tur: PNL acuza culmea absurdului, PSD nu discuta deciziile CCR

Curtea Constitutionala se va reuni din nou pe 11 mai pentru a judeca alte doua exceptii de neconstitutionalitate ridicate tot de Liviu Avram, in al doilea dosar depus de acesta privind alegerile locale, potrivit unor surse din cadrul institutiei citate de News.ro. Una dintre exceptii se refera la organizarea scrutinului intr-un singur tur.

Lupta pentru alegerile in doua tururi continua: CCR da raspunsul final saptamana viitoare UPDATE

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Zegrean alegeri doua tururi, #Zegrean candidat , #alegeri locale 2016