Si daca Dragnea intra la puscarie? Nu ne plictisim

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 07:01
9334 citiri
Si daca Dragnea intra la puscarie? Nu ne plictisim

In timp ce liberalii trec prin chinurile facerii celui de-al patrulea candidat, Gabriela Firea urmeaza sa isi depuna astazi candidatura insotita de lista cu semnaturi la Biroul electoral al Capitalei, o decizie teoretic menita sa puna capat speculatiilor privind eventuala inlaturare a domniei sale din cursa electorala pentru a fi inlocuita cu, sa zicem, Calin Popescu Tariceanu, dupa cum s-a vehiculat indelung.

Eu n-as fi chiar asa de sigura ca totul devine clar precum cristalul. Cred ca momentul adevaratei clarificari va fi pe 22 aprilie, vineri, ziua in care completul condus de presedintele ICCJ Livia Stanciu urmeaza sa pronunte sentinta definitiva in dosarul "Frauda la referendum".

Daca dl Dragnea va fi condamnat si, mai ales, daca va fi o condamnare cu executare, deci il vom vedea vineri intrand pe poarta puscariei, ma tem ca PSD va intra in trepidatiile majore ale luptei pentru putere. Si nu sunt multe lucruri mai rele care i se pot intampla unui partid in an electoral, in special in buza campaniei.

Deci marea intrebare, poate chiar mai mare decat cine va fi primarul Capitalei, va deveni cine o sa preia PSD. Cu atat mai mult cu cat in partid nu exista o personalitate anume foarte puternica, un adjunct al lui Liviu Dragnea care sa fie imediat indreptatit la succesiune, asa cum era, de exemplu, Adrian Nastase in vremea lui Ion Iliescu.

Ambitii au multi. De la Valeriu Zgonea care vrea sa onoreze astfel colegialitatea cu Mihai Viteazul, pana la Victor Ponta care si-a mai tras putin sufletul si piciorul, traieste din gloria unor populisme pe care a apucat sa le lanseze, pe care acum le deconteaza Guvernul Ciolos din greu, si de care PSD leaga nostalgia guvernarii.

Daca dna Firea va castiga Primaria Capitalei, ca prim candidat sub sigla PSD care isi adjudeca o asemenea victorie istorica, ar fi logic sa plece ca favorita in lupta pentru presedintia partidului. Este vorba totusi despre functia care are in spate cele mai multe voturi dupa presedintele Romaniei. Nu e putin lucru, deloc.

Si atunci poate fi de-a dreptul preventiv ca presul aceasta sa ii fie tras de sub picioare. Cum?

Va aduceti aminte anul de gratie 2008? PSD il avea candidat oficial pe Cristian Diaconescu. Care insa a pierdut lamentabil, nici macar in turul al doilea nu a ajuns, pentru ca o mare, poate cea mai mare parte din partid a tras pentru independentul Sorin Oprescu, adica un candidat PSD sub acoperire, ca tot e la moda sintagma.

Istoria nu e greu de repetat daca dl Dragnea intra in puscarie. Dna Firea poate ramane candidat oficial al PSD, insa aripa Ponta din partid si-ar putea muta sustinerea pe, sa zicem, dl Tariceanu care ar candida sub un fel de sigla a USL. Candidatul lui Victor Ponta, pentru ca in fapt cam asta ar fi dl Tariceanu, va culege destule voturi de la PSD.

De jumulit de acolo ar mai putea jumuli si Mircea Geoana cate ceva, dar si Marian Vanghelie sau candidatul sustinut de el.

Ca dl Tariceanu a fost pe la DNA si nimeni nu poate fi sigur ca vizita de saptamana aceasta ar urma sa fie singura este adevarat. Dar electoratul despre care va vorbesc nu are mari apasari de integritate si e foarte posibil ca pentru el lupta anti-DNA sa fie chiar un atu.

Deci linia de start mi se pare departe de a astepta doar decizia PNL pentru a fi inchisa. Aceasta ar putea fi campania cu cei mai slabi candidati pentru Bucuresti, dar cu siguranta va fi o campanie in care nu ne vom plictisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Gabriela Firea candidat PSD Primaria Bucuresti, #Tariceanu candidat Primaria Bucuresti , #alegeri locale 2016