Surpriza in cursa pentru Capitala: Candideaza un patron de presa, fost elev al lui Iohannis

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 07:37
7805 citiri
Surpriza in cursa pentru Capitala: Candideaza un patron de presa, fost elev al lui Iohannis
Foto: Facebook/Adrian Thiess

Cursa pentru Primaria Capitalei este de abia la inceput, insa surprizele nu s-au lasat asteptate. Un nume nou a fost confirmat luni seara: Candideaza la Primaria Bucurestiului omul de afaceri Adrian Thiess, actualmente co-proprietar al cotidianului Puterea.

"Eu am o viata foarte frumoasa, dar nu mai pot sta pe margine vazand ce se intimpla", a spus Thiess pentru BreakingNews24

"Cred ca este momentul sa fac pasul in fata, sa ies din umbra, unde am sprijinit victoriile altora, si sa lupt pentru propria mea victorie", a confirmat Thiess si pentru Q Magazine, facand referire la faptul ca in trecut a fost strateg de campanie electorala, inclusiv la primul mandat al edilului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, caruia i-a devenit ulterior si consilier.

De altfel, despre acesta, omul de afaceri spune ca a fost o mare dezamagire.

"Sorin Oprescu a fost cea mai mare dezamagire nu doar a mea, ci a tuturor oamenilor care l-au sprijinit. Intr-un fel, si esecul lui in administratia locala m-a determinat sa candidez", a declarat Thiess pentru Q Magazine.

Cat despre posibilii contracandidati, Thiess a lansat si primele atacuri: "Nicusor Dan este o creatie a fostului PDL si abia imi doresc o confruntare televizata cu acesta, insa cred ca o va refuza. Eu asa as face in locul lui! Elena Udrea ne-ar putea povesti mai multe despre procesele intentate de Nicusor Dan si retrase ulterior. Cristian Busoi este prietenul meu. L-am anuntat asta seara despre intentia mea de a candida si sper sa ramanem prieteni".

Cine este Adrian Thiess

Thiess este om de afaceri si fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu. A fost candidat parlamentar al Aliantei DA si om de incredere al lui Vasile Blaga, inainte ca acesta sa candideze pentru Primaria Bucurestiului.

In campania pentru Sorin Oprescu, activitatea lui Adrian Thiess a cuprins, intre altele, si colectarea de fonduri, in jurul banilor stransi aparand controverse despre adevarata destinatie la care au ajuns.

In liceu, a fost elevul profesorului Klaus Iohannis, la Sibiu. Mult dupa aceea, a fost un apropiat al staff-ului de campanie al actualului sef de stat, la alegerile prezidentiale din 2014.

Pe de alta parte, Thiess este actionar la firma Eurostar Catering Expres, operatorul national pentru serviciile de catering mobil in toate trenurile de rang superior din Romania: Sageata Albastra, rapid si accelerat.

In plus, detine impreuna cu sotia inca trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center si Casa Elegance D&A 1874.

Impreuna cu Mihai Craiu, Adrian Thiess are in proprietate cotidianul Puterea.

Prin firma de consultanta, Thiess a organizat conferinte care i-au adus in tara noastra pe vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg, pe Richard Hass, presedintele Consiliului pentru relatii externe al SUA, pe Mihail Gorbaciov, Tim Berners-Lee, inventatorul www-ului, sau pe Ronnie O'Sullivan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Adrian Thiess candidat Primaria Capitalei, #Adrian Thiess candidat Bucuresti , #alegeri locale 2016