Votul de duminica e intr-un singur tur: Vezi cui ii dai puterea pentru 4 ani

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 19:49
9568 citiri
Votul de duminica e intr-un singur tur: Vezi cui ii dai puterea pentru 4 ani
Foto: votez.info

Duminica mergem la urne sa alegem viitorii primari si consilieri. Scrutinul este intr-un singur tur, asa ca cine are cele mai multe voturi obtine direct mandatul. Din acest motiv e foarte important sa votezi in cunostinta de cauza, iar daca esti bucurestean poti regasi toate informatiile pe platforma Initiativei Romania.

Platforma online Votez.info este usor accesibila si cuprinzatoare. Initiativa Romania iti face cunostinta cu toti candidatii la Primaria Capitalei si la primariile de sector, ca tu sa poti vota stiind prin ce partide au trecut, ce angajamente isi iau, ce averi detin si daca au sau nu probleme in justitie.

"Votez.info ajuta bucuresteanul sa decida cu cine sa voteze si in cine sa aiba incredere", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Din informatiile stranse pana acum reiese ca 46 dintre cei 67 de candidati, dintre care 12 la Primaria Generala, NU au un program scris de guvernare locala.

De asemenea, 6 dintre ei sunt inculpati in dosare pentru fapte de luare de mita, spalare de bani, trafic de influenta, fals in declaratii, evaziune fiscala, luare de mita sau abuz in serviciu. Acestia sunt propusi bucurestenilor de PSD, PDS, ProDemo, iar unul este independent, se arata pe platforma realizata de Initiativa Romania.

O alta observatie se refera la faptul ca 4 dintre cei 12 candidati propusi de PNL si PSD la primariile de sector sunt absolventi ai Colegiului National de Aparare sau Colegiului National de Informatii.

De asemenea, au fost stranse la un loc controversele in care au fost implicati, din informatii oficiale.

Platforma online permite oricarui alegator interesat de vot sa faca o comparatie intre un candidat si 5 contracandidati simultan, dar si sa dea note in baza a 5 criterii: experienta relevanta, leadership si viziune, initiativa si asumare, implicare in comunitate, integritate. Media notelor date de bucuresteni se va calcula in timp real.

Membrii miscarii Initiativa Romania si-au propus sa ii ajute astfel pe bucuresteni sa raspunda in cunostinta de cauza la intrebarea "Eu cu cine votez?". Iar dupa 5 iunie, platforma va monitoriza indeplinirea promisiunilor electorale a celor care ies invingatori in competitia electorala.

Initiativa Romania este o miscare civica aparuta dupa tragedia de la Colectiv si deschisa tuturor cetatenilor romani care cred in respectarea legii, integritate, competenta, solidaritate, responsabilitate si transparenta.

Duminica, 5 iunie, alegatorii sunt asteptati la urne pentru a-si alege noua garnitura de primari, consilieri locali si consilieri generali.

Citeste cu atentie despre Ce trebuie sa faci in data de 5 iunie, ziua votului (Video).

Vreau sa votez!

In colaborare cu Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), Ziare.com te tine la curent cu toate noutatile din domeniul electoral si te invita sa participi, informandu-i, la randul tau, si pe altii.

Vreau sa votez! Stiri

Mai mult, daca iti doresti sa fii bine informat in privinta alegerilor si crezi ca te putem ajuta, trimite-ne intrebari la adresa vreausavotez@ziare.com, iar noi vom obtine raspunsurile de la autoritati.

Deviza campaniei noastre este: "Impreuna la vot, pentru o Romanie bine condusa si administrata. Implica-te! Voteaza!".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#platforma candidati Bucuresti Initiativa Romania, #candidati primarii Bucuresti , #alegeri locale 2016