AEP a lansat brosurile de informare

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 15:29
4275 citiri
AEP a lansat brosurile de informare
Foto: AEP

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a pus la dispozitia tuturor celor interesati o serie de materiale destinate informarii cetatenilor cu privire la alegerile locale si parlamentare care au loc in acest an.

Materialele informative sunt atat in format tiparit, cat si electronic, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, pentru informarea cetatenilor care doresc sa devina operatori de calculator ai sectiilor de votare sau experti electorali, AEP a realizat pliante si postere care vor fi distribuite in tara si in strainatate, disponibile si pe site-ul www.roaep.ro la urmatoarele linkuri:

Operatori de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare

Corpul expertilor electorali

Totodata, "pentru corecta informare a alegatorilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, AEP a realizat un pliant si un ghid care detaliaza conditiile, variantele si procedurile specifice de vot pentru alegerile parlamentare de la sfarsitul acestui an", se mai arata in comunicatul AEP.

Materialele tiparite vor fi distribuite comunitatilor de romani din strainatate, in cadrul campaniei de informare desfasurate de AEP in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe. Documentele mentionate sunt disponibile si pe site-ul AEP, accesand linkurile:

Ghidul alegatorului roman din strainatate

Pliant - Votul alegatorului roman din strainatate

Poster - Votul romanilor din strainatate

AEP a demarat inca de la sfarsitul anului trecut campania de informare a cetatenilor pe tema alegerilor locale si parlamentare, prin intermediul unor videoclipuri postate pe site-ul institutiei, pe

pagina oficiala de Facebook si pe canalul Youtube.

Locuiesti peste hotare si vrei sa votezi pentru Parlamentul Romaniei? Iata ce trebuie sa faci (Video)

De asemenea, in perioada urmatoare, Autoritatea "va continua, sub diferite forme, actiunea de informare a cetatenilor si a societatii civile in legatura cu procesele electorale din anul 2016", se mai precizeaza in comunicatul AEP.

Guvernul Ciolos a stabilit data alegerilor locale din acest an - 5 iunie, urmand ca data alegerilor parlamentare sa fie stabilita ulterior, ele avand loc in luna noiembrie.

S-a stabilit data alegerilor locale: Cand ne votam primarii, consilierii si presedintii de CJ (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#materiale informative alegeri, #pliante alegeri , #alegeri locale 2016
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
AEP isi face treaba cat se poate de bine si profesional.