Alegeri locale 2020. Copresedintele USR-PLUS Neamt: Optiune fireasca de alianta este alaturi de PNL si fortele proeuropene

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 14:20
2231 citiri
Alegeri locale 2020. Copresedintele USR-PLUS Neamt: Optiune fireasca de alianta este alaturi de PNL si fortele proeuropene
Copresedintele USR PLUS Neamt, deputatul Iulian Bulai FOTO Facebook/Iulian Bulai

Copresedintele USR PLUS Neamt, deputatul Iulian Bulai, a scris, vineri, pe Facebook ca isi doreste majoritati, in consiliile locale si cel judetean, alaturi de PNL si alte forte proeuropene si solicita, intre altele, functiile de viceprimar in municipiile Piatra-Neamt si Roman.

Bulai a spus ca scorul obtinut de USR PLUS in cele 2 municipii le da dreptul de a solicita cele doua functii.

"USR PLUS a primit increderea pentru a participa la guvernare atat la nivel de judet cat si in cele doua municipii si in multe comune. Optiunea fireasca de alianta este alaturi de PNL si fortele proeuropene. Am certitudinea ca vom ajunge la o varianta buna de guvernare pentru nemteni: si la Consiliul Judetean, unde orice influenta nociva PSD trebuie eliminata, si in localitatile unde putem crea majoritati impreuna cu alti actori politici. USR PLUS a primit de la cetateni mandatul de a participa la conducerea executiva a municipiilor Piatra-Neamt si Roman si nici nu poate, nici nu vrea sa incalce acest mandat. Bunastarea nemtenilor, atragerea investitiilor, transparenta folosirii banului public, protejarea mediului si reforma administratiei publice locale reprezinta prioritatile zero ale USR PLUS. Putem negocia multe nume si functii, dar cele cinci puncte de mai sus raman piatra de temelie a guvernarii USR PLUS in judetul Neamt", a scris copresedintele USR PLUS, deputatul Iulian Bulai.

Bulai a adaugat ca toti actorii politici care sustin punctele prezentate de el, dar care inteleg si realitatea votului din Neamt, au in USR PLUS un partener de dialog si de actiune.

USR PLUS a castigat 4 mandate de consilier judetean avand un scor politic de 8,89%. PSD are 13 mandate de consilier judetean, PNL are 11, PMP si Pro Romania au cate 3 mandate.

Functia de presedinte al CJ Neamt a fost castigata de social-democratul Ionel Arsene, candidat al Aliantei pentru Modernizarea Neamtului 2020 PSD ALDE PPU.

In Consiliul Local Piatra-Neamt, USR PLUS are 3 dintre cei 23 de consilieri. PNL are 7 consilieri, PSD are 5 consilieri. iar PMP are 4 mandate. ALDE si Pro Romania au cate 2 consilieri la Piatra-Neamt.

Functia de primar al municipiului Piatra-Neamt a fost castigata de liberalul Andrei Carabelea.

In Consiliul Local Roman, USR PLUS are 4 dintre cele 19 mandate de consilier. PNL are 8 mandate, PSD are 5 mandate, Pro Romania are un mandat, iar Partidul Impreuna pentru Moldova are un mandat.

Functia de primar al municipiului Roman a fost castigata de liberalul Leonard Achiriloaie.

USR PLUS Neamt a obtinut la alegerile locale 2 functii de primar - la Sabaoani si Tazlau - si 73 mandate de consilier local.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri locale 2020, #Neamt, #usr plus , #alegeri locale 2020