PSD, marele perdant al alegerilor locale 2020. PNL si USR PLUS castiga Capitala si orasele mari

Luni, 28 Septembrie 2020, ora 01:50
15937 citiri
PSD, marele perdant al alegerilor locale 2020. PNL si USR PLUS castiga Capitala si orasele mari
Foto: Colaj foto Facebook

Candidatii sustinuti de liberali si de USR-PLUS, impreuna sau separat, au castigat la pas alegerile locale, conform exit-poll-ului Curs-Avangarde. PSD, in schimb, devine marele perdant al alegerilor locale, dupa ce social-democratii au pierdut controlul unor zone traditional "rosii".

Social-democratii au pierdut Primaria Capitalei si aproape toate sectoarele Bucurestiului in fata candidatilor sustinuti de PNL si USR-PLUS.

Potrivit rezultatelor Exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, din datele valabile pentru ora 21:00, la Primaria Generala a Capitalei rezultatele sunt urmatoarele:

Nicusor Dan (independent sustinut de PNL - USR PLUS) a obtinut 47,8% din voturi, urmat de Gabriela Firea (PSD) care a obtinut 38,2% din voturi, Traian Basescu (PMP) cu 9,4%, Florin Calinescu (Partidul Verde) cu 1,8% si Calin Popescu Tariceanu (ALDE) cu 1,6%.

Primariile de Sectoare

Conform rezultatelor Exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, din datele valabile pentru ora 21:00, la Primariile de Sector rezultatele sunt urmatoarele:

La Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand (USR PLUS) a obtinut 48% din voturi, urmata de Daniel Tudorache (PSD) care a obtinut 36,5%, Ioana Constantin (PMP) cu 7,5%, Adina-Magdalena Alberts (Alianta PRO Bucuresti 2020) cu 1,8%, Daniel Bucura (independent) cu 1,7%, Amalia Nenovici (ALDE) cu 1,4%.

La Primaria Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS) a obtinut 42,5% din voturi, urmat de Dan Cristian Popescu (PSD) care a obtinut 30,4%, Neculai Ontanu (Alianta ADER PPU-SL) cu 12,7%, Marian Catalin Militaru (PMP) cu 6,2%, Florin Manea (Alianta Pro Bucuresti 2020) cu 2,7% si Ramona Ioana Mezei (ALDE) cu 1,5%.

La Primaria Sectorului 3, Robert Negoita (Alianta Pro Bucuresti 2020) a obtinut 41.5% din voturi, urmat de Adrian Moraru (PNL - USR PLUS) cu 32,6%, Aurelian Badulescu (PSD) cu 12.3%, Mihail Neamtu (PMP) cu 7,7% si Bogdan Valentin Bratianu (ALDE) cu 1,2%.

La Primaria Sectorului 4, Daniel Baluta (PSD) a obtinut 56,0% din voturi, urmat de candidata Simona Elena Spataru (PNL - USR PLUS) cu 35,2%, Stefanel Dan Marin (PMP) cu 3,9% si Ovidiu Zara (PER) cu 1,2%.

La Primaria Sectorului 5, Cristian Bacanu (PNL - USR PLUS) este la egalitate cu Cristian Popescu Piedone (Partidul Puterii Umaniste), care au obtinut 27.9% din voturi fiecare, urmati de Daniel Florea (PSD) cu 23.1%, Marian Vanghelie (Partidul Social Democrat Independent) cu 13,9%, Catalin Lucian Iliescu (PMP) cu 4,1% si Ion Valentin Voicu (ALDE) cu 1,3%.

La Primaria Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL) a obtinut 47,8% din voturi, urmat de Gabriel Mutu (PSD) care a obtinut 34,5%, Stefan Florescu (PMP) cu 7,7%, Tudor Ionescu (ALDE) cu 3,1%, Mihai Denes (independent) cu 2,1% si Anca Balasoiu (Alianata PRO Bucuresti 2020) cu 1,8%.

Marile Orase

Cluj

Emil Boc a castigat un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, arata primele cifre ale numatorii paralele.

Timisoara

Nicolae Robu a pierdut alegerile locale pentru Primaria Timisoarei, unde candida pentru un nou mandat, in fata candidatului USR-PLUS, Dominic Fritz.

Edilul Timisoarei era in lupta stransa cu Dominic Fritz, candidat originar din Germania care a intrat recent in politica romaneasca si pentru prima data a participat intr-o cursa electorala.

Constanta

Vergil Chitac (PNL) este la egalitate cu Stelian Ion (USR PLUS) si au obtinut 28,5% din voturi fiecare, urmati de Deceban Fagadau (PSD) cu 22,8%, egalitate intre Horia Constantinescu (PPU - SL) si Corina Martin (Partidul Ecologist Roman) cu 3,6% fiecare, Claudiu Palaz (PMP) cu 3,1% si egalitate intre Victor Cruceru (ALDE) si Anton Traian Antonidias (Uniunea Elena) cu 1,3% fiecare.

Iasi

Liberalii spun ca Mihai Chirica, ex-PSD, sustinut acum de PNL, a obtinut un nou mandat de primar la Iasi.

Oradea

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan si candidat PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Bihor, a afirmat ca noul primar al municipiului resedinta de judet este Florin Birta, actualul viceprimar si liderul organizatiei PNL Oradea.

#alegeri locale 2020, #vot, #sector, #orase, #primar, #partid, #politic , #alegeri locale 2020