PSD, marele perdant al alegerilor locale 2020. PNL si USR PLUS castiga Capitala si orasele mari

Luni, 28 Septembrie 2020, ora 01:50
16255 citiri
PSD, marele perdant al alegerilor locale 2020. PNL si USR PLUS castiga Capitala si orasele mari
Foto: Colaj foto Facebook

Candidatii sustinuti de liberali si de USR-PLUS, impreuna sau separat, au castigat la pas alegerile locale, conform exit-poll-ului Curs-Avangarde. PSD, in schimb, devine marele perdant al alegerilor locale, dupa ce social-democratii au pierdut controlul unor zone traditional "rosii".

Social-democratii au pierdut Primaria Capitalei si aproape toate sectoarele Bucurestiului in fata candidatilor sustinuti de PNL si USR-PLUS.

Potrivit rezultatelor Exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, din datele valabile pentru ora 21:00, la Primaria Generala a Capitalei rezultatele sunt urmatoarele:

Nicusor Dan (independent sustinut de PNL - USR PLUS) a obtinut 47,8% din voturi, urmat de Gabriela Firea (PSD) care a obtinut 38,2% din voturi, Traian Basescu (PMP) cu 9,4%, Florin Calinescu (Partidul Verde) cu 1,8% si Calin Popescu Tariceanu (ALDE) cu 1,6%.

Primariile de Sectoare

Conform rezultatelor Exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, din datele valabile pentru ora 21:00, la Primariile de Sector rezultatele sunt urmatoarele:

La Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand (USR PLUS) a obtinut 48% din voturi, urmata de Daniel Tudorache (PSD) care a obtinut 36,5%, Ioana Constantin (PMP) cu 7,5%, Adina-Magdalena Alberts (Alianta PRO Bucuresti 2020) cu 1,8%, Daniel Bucura (independent) cu 1,7%, Amalia Nenovici (ALDE) cu 1,4%.

La Primaria Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS) a obtinut 42,5% din voturi, urmat de Dan Cristian Popescu (PSD) care a obtinut 30,4%, Neculai Ontanu (Alianta ADER PPU-SL) cu 12,7%, Marian Catalin Militaru (PMP) cu 6,2%, Florin Manea (Alianta Pro Bucuresti 2020) cu 2,7% si Ramona Ioana Mezei (ALDE) cu 1,5%.

La Primaria Sectorului 3, Robert Negoita (Alianta Pro Bucuresti 2020) a obtinut 41.5% din voturi, urmat de Adrian Moraru (PNL - USR PLUS) cu 32,6%, Aurelian Badulescu (PSD) cu 12.3%, Mihail Neamtu (PMP) cu 7,7% si Bogdan Valentin Bratianu (ALDE) cu 1,2%.

La Primaria Sectorului 4, Daniel Baluta (PSD) a obtinut 56,0% din voturi, urmat de candidata Simona Elena Spataru (PNL - USR PLUS) cu 35,2%, Stefanel Dan Marin (PMP) cu 3,9% si Ovidiu Zara (PER) cu 1,2%.

La Primaria Sectorului 5, Cristian Bacanu (PNL - USR PLUS) este la egalitate cu Cristian Popescu Piedone (Partidul Puterii Umaniste), care au obtinut 27.9% din voturi fiecare, urmati de Daniel Florea (PSD) cu 23.1%, Marian Vanghelie (Partidul Social Democrat Independent) cu 13,9%, Catalin Lucian Iliescu (PMP) cu 4,1% si Ion Valentin Voicu (ALDE) cu 1,3%.

La Primaria Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL) a obtinut 47,8% din voturi, urmat de Gabriel Mutu (PSD) care a obtinut 34,5%, Stefan Florescu (PMP) cu 7,7%, Tudor Ionescu (ALDE) cu 3,1%, Mihai Denes (independent) cu 2,1% si Anca Balasoiu (Alianata PRO Bucuresti 2020) cu 1,8%.

Marile Orase

Cluj

Emil Boc a castigat un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, arata primele cifre ale numatorii paralele.

Timisoara

Nicolae Robu a pierdut alegerile locale pentru Primaria Timisoarei, unde candida pentru un nou mandat, in fata candidatului USR-PLUS, Dominic Fritz.

Edilul Timisoarei era in lupta stransa cu Dominic Fritz, candidat originar din Germania care a intrat recent in politica romaneasca si pentru prima data a participat intr-o cursa electorala.

Constanta

Vergil Chitac (PNL) este la egalitate cu Stelian Ion (USR PLUS) si au obtinut 28,5% din voturi fiecare, urmati de Deceban Fagadau (PSD) cu 22,8%, egalitate intre Horia Constantinescu (PPU - SL) si Corina Martin (Partidul Ecologist Roman) cu 3,6% fiecare, Claudiu Palaz (PMP) cu 3,1% si egalitate intre Victor Cruceru (ALDE) si Anton Traian Antonidias (Uniunea Elena) cu 1,3% fiecare.

Iasi

Liberalii spun ca Mihai Chirica, ex-PSD, sustinut acum de PNL, a obtinut un nou mandat de primar la Iasi.

Oradea

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan si candidat PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Bihor, a afirmat ca noul primar al municipiului resedinta de judet este Florin Birta, actualul viceprimar si liderul organizatiei PNL Oradea.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#alegeri locale 2020, #vot, #sector, #orase, #primar, #partid, #politic , #alegeri locale 2020