Andrei Volosevici (PNL), anuntat drept castigator al Primariei Ploiesti

Duminica, 27 Septembrie 2020, ora 23:40
10955 citiri
Andrei Volosevici (PNL), anuntat drept castigator al Primariei Ploiesti

Liberalul Andrei Volosevici a fost anuntat, duminica, seara, de catre liberalii prahoveni, drept castigator al functiei de primar al Ploiestiului, deputatul Roberta Anastase aratand ca prin votul din cadrul acestui scrutin "s-a facut dreptate".

"Este un moment foarte fericit pentru noi la Ploiesti, un moment in care noi consideram ca s-a facut dreptate, iar ploiestenilor de astazi li se reda cel mai bun primar pe care l-au avut in ultimii 30 de ani. Il felicit pe Andrei Volosevici, castigatorul din aceasta seara si omul de la care de astazi se asteapta foarte multe lucruri", a spus Anastase, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Andrei Volosevici.

Acesta din urma a aratat ca votul dat de ploiesteni il responsabilizeaza si va lucra constructiv, abordand metoda "administratie la firul ierbii".

"Mi-e frica, pentru ca votul de astazi a aratat foarte clar increderea ploiestenilor pe care niciodata nu imi voi permite sa o tradez. Arata foarte clar asteptarile despre ceea ce inseamna un oras modern, un oras in care lucrurile sa fie normale si cred ca din momentul asta incepe adevarata lupta pentru a demonstra ca nu au fost inselati in votul lor. Logica este simpla: normalitate, forta la judet, si sunt convins ca vom avea, lucru constructiv, respect pentru fiecare vot, indiferent de coloratura politica. Pot sa invat de la oricine (...) si sa preiau o idee care este absolut in regula si o voi face. Numai prin constructie si prin acest respect pentru toata lumea, ca vorbim de oamenii din administratie sau de alte partide politice, vom putea construi de asa maniera incat orasul asta, in prima faza, sa mearga catre normalitate, ulterior sa se dezvolte", a declarat Volosevici.

Andrei Volosevici a fost ales primar al Ploiestiului in 2008 din partea PDL si a candidat si pentru mandatul urmator, pierzand alegerile in fata candidatului PSD Iulian Badescu.

Ulterior, tot in 2012, Volosevici a fost ales senator din partea PDL, partid din care a demisionat inscriindu-se in PMP. La inceputul anului 2015, el a anuntat ca va activa in cadrul grupului parlamentar al PNL.

In 2016, a fost anuntat oficial drept candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al Ploiestiului, insa si-a retras candidatura avand in vedere faptul ca era vizat de o ancheta a procurorilor DNA Ploiesti.

In toamna aceluiasi an, Andrei Volosevici a candidat din partea ALDE pentru un mandat de deputat, insa nu a reusit sa intre in Parlament.

In iunie 2016, Andrei Volosevici a fost trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru abuz in serviciu si doua fapte de trafic de influenta in legatura cu finantarea echipei FC Petrolul Ploiesti si atribuirea unui contract de lucrari.

In acelasi dosar a fost deferita justitiei Simona Albu, la data faptei sef al Serviciului Juridic in cadrul Directiei Juridice a Primariei municipiului Ploiesti, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Volosevici si Simona Albu au fost achitati in prima instanta in acest dosar, care se afla acum la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si:
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...
Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Ciucă: ”Domnul premier va trebui să clarifice în faţa românilor situaţia”
Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Ciucă: ”Domnul premier va trebui să clarifice în faţa românilor situaţia”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, marţi seară, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să clarifice cât mai repede situaţia cu acuzaţia de plagiat, lucru pe care a şi început să-l...