Basescu: PMP va avea 7% fara redistribuire. La varf va fi o batalie consistenta intre PNL si PSD

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 21:48
4305 citiri
Basescu: PMP va avea 7% fara redistribuire. La varf va fi o batalie consistenta intre PNL si PSD
Traian Basescu FOTO Hepta

Traian Basescu a declarat ca aceste alegeri arata ca PMP poate si fara Basescu si considera ca pana la finalul numaratorii voturilor PMP va avea 7%, fara redistribuire. Acesta a adaugat ca "avem alegerile cu cea mai slaba participare, ceea ce va pune mari probleme de mentinere a legitimitatii timp de 4 ani" si a precizat ca spera ca presedintele Klaus Iohannis sa faca ceea ce trebuie si sa trimita PSD in opozitie, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare.

"In primul rand, pentru PMP aceste alegeri au aratat ca se poate si fara Basescu. Deci n-am candidat, nu am fost pe la televiziuni, nu ca nu am vrut, dar nu s-a putut si partidul a trecut pragul, dar nu l-a trecut oricum. Va rog sa urmariti cu atentia evolutia numaratorii voturilor. PMP va avea 7% fara redistribuire. In mod cert se va intampla acest lucru pentru ca stiu care a fost evolutia structurilor partidului. Nu pot sa nu ma gandesc ca avem alegerile cu cea mai slaba participare, ceea ce va pune mari probleme de mentinere a legitimitatii timp de 4 ani. Va fi un Guvern cu o sustinere foarte fragmentata si va fi un Guvern care in raport cu obiectivele pe care Romania va trebui sa le aiba, va avea o sustinere la limita in Parlament. Asta ar trebui sa ii dea de gandit domnului presedinte Iohannis atunci cand va stimula intr-un fel sau altul majoritatea parlamentara. Si ar trebui sa ii dea de gandit prezenta la urne, cat de oportun a fost sa forteze nota pentru aceste alegeri", a afirmat Traian Basescu, intr-o conferinta de presa duminica seara la sediul PMP.

El a mai spus ca "la varf va fi o batalie consistenta care se va duce la numararea ultimului vot intre PNL si PSD".

"Eu sper ca domnul presedinte Iohannis sa faca ce trebuie sa faca si sa trimita, indiferent de rezultatul ultimului vot adunat, sa trimita PSD in opozitie. PSD si daca nu se duce singur in afara Parlamentului, Pro Romania sa plece in Opozitie. Cam acestea sunt gandurile mele. Sunt ca si cetatean ingrijorat legat de fragilitatea viitorului Guvern, dar asta e democratia, trebuie sa luam lucrurile asa cum sunt", a completat Basescu.

La randul sau, liderul PMP Eugen Tomac a indemnat reprezentantii partidului in sectiile de votare sa ramana vigilenti pana la numararea ultimului vot si semnarea procesului verbal.

"In primul rand, vreau sa anunt ca au fost alegeri extrem de complicate si ii rog pe toti membrii PMP car esunt la aceasta ora in sectiile de votare sa ramana extrem de vigilenti, implicati si atenti pana la numararea ultimului vot si semnarea procesului verbal. Rog membrii nostri sa ramana atenti in toate sectiile de vot si trebuie sa apere fiecare vot exprimat cu incredere pentru PMP. Le multumim tuturor romanilor care au iesit la vot in vreme de pandemie si ne-au acordat increderea. A fost o campanie dificila, impropriu spus campanie electorala in conditiile in care nu am putut sa ne intalnim cu cetatenii, dar e extrem de important ca am reusit sa trecem cu bine", a afirmat Tomac.

PSD se situeaza pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputatilor in alegerile parlamentare de duminica urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are,30,6% iar PNL 29,1%, potrivit exit-poll CURS-AVANGARDE prezentat duminica seara de Antena 3, pe baza datelor centralizate pama la ora 19:00, rezultatele finale urmand sa fie prezentate la ora 23:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu, #PMP, #alegeri locale 2020 , #alegeri locale 2020