Cine este Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 din Bucuresti. Averea declarata de frantuzoaica maritata cu un matematician roman

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 04:24
104995 citiri
Cine este Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 din Bucuresti. Averea declarata de frantuzoaica maritata cu un matematician roman

Clotilde Marie Brigitte Armand (47 de ani), candidatul Aliantei USR-PLUS, a castigat Primaria Sectorului 1 din Capitala. Este politician, manager si activist civic de origine franceza. Este membru fondator al partidului Uniunea Salvati Romania. In urma alegerilor europarlamentare din 2019, a fost aleasa europarlamentar, unde este membra in Comisia de Buget si Comisia pentru Transport din Parlamentul European.

Studii si cariera

Clotilde Armand are o diploma in inginerie, dupa ce a urmat "Ecole Centrale Paris", absolvind in 1996. Are si un master in inginerie, obtinut la "Massachusetts Institute of Technology", in 1997.

A fost analist la "The Sabre Group", in Boston, Statele Unite ale Americii, intre 1997 si 1999. A fost directoarea departamentului de consultanta al "KPMG" Bucuresti intre 1999 si 2001.

Clotilde Armand a fost responsabila de gestionarea proiectelor in echipa Office-AIRBUS A380, la "ALTEN", Toulouse, Hamburg, in intervalul 2002-2004. A ocupat functia de director al Departamentului IT, apoi director distributie gaze, Bucuresti si Ilfov, la GDF SUEZ - DISTRIGAZ SUD (Bucuresti) intre 2005 si 2010.

Astfel, intre 2010 si 2013 a fost Directoare, Inovare si piete noi GDF SUEZ Energie France (Paris). In perioada 2013-2017 a fost director general EGIS Romania si Bulgaria, iar intre

2017 si 2019 a condus activitatile comerciale pentru Europa continentala EGIS Rail, Egis International.

Pe plan politic, este membra fondatoare a Uniunii Salvati Bucurestiul si vicepresedinte al Uniunii Salvati Romania in intervalul 2016-2019. In acelasi interval a fost si consilier local al Sectorului 1, iar din 2019 este eurodeputat in Parlamentul European in legislatura 2019-2024, aleasa pe listele aliantei USR-PLUS.

Viata personala

Clotilde Armand s-a nascut la Pointe-a-Pitre, Franta, unde tatal ei isi indeplinea serviciul militar, familia fiind originara din orasul francez Vichy. S-a casatorit cu Sergiu Moroianu in 1997, cu care are patru copii. Familia s-a stabilit in Bucuresti in 1999, dar Clotilde a obtinut cetatenia romana in 2015.

Averea

Potrivit declaratiei de avere pe care a completat-o in 2019, detine, impreuna cu sotul ei, Moroianu Sergiu, 12 terenuri prin mai multe judete din tara si din Republica Moldova. Este vorba despre terenuri intravilane, agricole, extravilane arabile, intravilane arabile si forestiere. Sunt dobandite prin cumparare, mostenire, partaj succesoral si sentinte judecatoresti. Cel mai mare are 48 de hectare.

Declara doua case si doua apartamente in Bucuresti. Prima casa este dobandita in 2000, prin cumparare, are 242 de metri patrati si este titulara alaturi de sotul ei. A doua casa este cumparata in 2014, avand 300 de metri patrati, titulara fiind Clotilde Armand. Unul dintre apartamente este cumparat alaturi de Brigitte si de Lucretia Moroianu, iar celalalt este mostenit de sotul ei.

Clotilde Armand detine doua autoturisme, un Nissan Pathfinder, pe care l-a cumparat in 2009, si un BMW, cumparat de sotul ei in 2017.

Mai are tablouri in valoare de 15.000 de euro si bijuterii in valoare de 3.000 de euro.

Declara vanzarea unui apartament catre Theodor Moroianu, contra sumei de 109.000 de lei.

Are 22 de conturi, o parte in Romania, o parte in Franta, de diferite tipuri, curente, de pensii private, depozite in lei, dolari si euro.

Are actiuni si titluri de stat la 10 societati comerciale. Declara un venit anual de 7.611 de lei, din exercitarea functiei de consilier local la primaria Sectorului 1, 602.374 de lei, ca manager la PFA Clotilde Marie Brigitte Armand.

Citeste si:
Clotilde Armand, reacție la ancheta DGA în care polițiști locali din Sectorul 1 sunt suspectați că au luat șpagă: ”Am atras atenția că unii dintre ei au o agendă diferită de cea a cetățeanului”
Clotilde Armand, reacție la ancheta DGA în care polițiști locali din Sectorul 1 sunt suspectați că au luat șpagă: ”Am atras atenția că unii dintre ei au o agendă diferită de cea a cetățeanului”
Ofițerii DGA și procurorii au descins joi, 25 noiembrie, la sediul Politiei Rutiere din București și la mai mulți polițiști, făcând investigații într-un dosar privind luare de mită....
Hotelul istoric din București care arată „ca după război”. Ce se întâmplă cu bijuteria arhitectonică distrusă de mafia imobiliară
Hotelul istoric din București care arată „ca după război”. Ce se întâmplă cu bijuteria arhitectonică distrusă de mafia imobiliară
Primarul Sectorului 1 din Capitală a anunțat marți, 23 noiembrie, că pornește, în colaborare cu Primăria Capitalei, un program pentru reabilitare a clădirilor de patrimoniu. Edilul...