Ziare.com

INTERVIU Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: Vom face un audit sa vedem unde s-au dus banii nostri. Conducerea Politiei Locale era aservita politica

de Anca Olteanu
Sambata, 10 Octombrie 2020, ora 00:01

   

INTERVIU Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: Vom face un audit sa vedem unde s-au dus banii nostri. Conducerea Politiei Locale era aservita politica
Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1 la alegerile locale din aceasta toamna, a vorbit, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, despre prioritatile mandatului sau, reforma Politiei locale, birocratia si sistemul de "pile si relatii" din administratia publica.

Clotilde Marie Brigitte Armand (47 de ani), candidata Aliantei USR-PLUS, a castigat Primaria Sectorului 1 din Capitala. Este politiciana, manager si activista civica de origine franceza. Este membra fondatoare a partidului Uniunea Salvati Romania. In urma alegerilor europarlamentare din 2019, a fost aleasa europarlamentara, unde este membra in Comisia de Buget si Comisia pentru Transport din Parlamentul European.

Ziare.com: Ce s-a intamplat cu voturile si procesele verbale la alegerile pentru primaria Sectorului 1? Ati acuzat tentative de frauda, ati cerut renumararea voturilor, apoi ati renuntat. In schimb, Daniel Tudorache, sustinut de PSD, a cerut in continuare renumararea voturilor.

Clotilde Armand:
Noi de dimineata, la ora 6, stiam deja cine a castigat aceste alegeri. Toate procesele verbale au fost intocmite corect, cu reprezentantii tuturor partidelor. Au fost diferente foarte mici, de unul, doua sau trei voturi intre numarul de voturi anulate, nule si asa mai departe. Cand a fost cazul, au fost renumarate aceste voturi, in fata tuturor delegatilor. Toti delegatii au fost chemati, din nou, la biroul electoral de sector si au asistat la refacerea proceselor verbale, cu diferente foarte mici. A fost o tentativa de frauda, dar, pana la urma, procesul a decurs extrem de normal, fara incidente. A fost un proces fara probleme.

Ce s-a intamplat dupa? Aici este interesant. PSD si-a facut o strategie de partid in urma acestor alegeri, in sensul in care ei nu vor sa para in fata electoratului ceea ce sunt, de fapt, niste pierzatori. PSD joaca rolul victimei si acuza un complot mondial impotriva lor si par la fel de disperati sa se agate de functie ca dictatorul Ceausescu. Mai au putin sa spuna lumii ca ei nu raspund decat in fata marii adunari nationale - stiu ca asta a spus Ceausescu in decembrie 1989 si asta spune PSD in octombrie 2020. Este o strategie de partid pe care o adopta pentru a se pregati de alegerile care vin. In realitate, PSD este un pierzator, iar acest lucru nu da bine in campania electorala pentru alegerile parlamentare. Asa, ei s-au gandit sa fie victime pentru a pregati aceasta campanie electorala.

Citeste si: Cine este Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 din Bucuresti. Averea declarata de frantuzoaica maritata cu un matematician roman

Ziare.com: Criticii spun ca va lipseste experienta administrativa pentru a gestiona o primarie. Ce le transmiteti?

Clotilde Armand:
Nu stiu cine ar fi competent daca nu cineva cu profilul meu. Este adevarat ca am gestionat foarte mult oameni si proiecte, dar in sectorul privat, nu in cel public. Eu cred ca de 30 de ani am vazut cine a fost performant in Romania. Sectorul privat a fost unul de baza, care a reusit sa reconstruiasca o economie dupa colapsul de dupa revolutie. Unele dintre cele mai performante sectoare din economia Romaniei sunt IT-ul si transporturile. Ei sunt principalii contribuitori la exportul de servicii. Am citat doar doua sectoare, dar sunt o gramada de sectoare care au construit totul de la zero, ei au stiut sa reinventeze Romania, sa creeze aceasta Romanie prospera, care s-a adaptat si care este competitiva. Sectorul public a fost o catastrofa. Suntem in intarziere, avem un capital uman de foarte buna calitate, dar sectorul public in loc sa ajute, ne-a mentinut in lumea a treia. Este clar ca trebuie o contributie enorma de competente din sectorul privat catre sectorul public. Asta trebuie sa facem.

Armand: Stop unei administratii cu pile. Stop contractelor umflate din bani publici

Ziare.com: Care sunt primele trei prioritati ale mandatului dumneavoastra de primar al Sectorului 1?

Clotilde Armand:
Va voi spune trei principii. Primul este "Stop contractelor umflate din bani publici. Vrem investiti masive". Vrem ca in patru ani, 40% din bugetul Sectorului 1 sa mearga catre investitii. Este o diferenta foarte mare intre a cheltui si a investi. Cheltuielile sunt banii dati pe paza, panselute sau garduri. In schimb, investitiile raman pentru un secol, sa fie folosite de copiii nostri. Vrem sa demaram imediat investiile in scoli, sa le reabilitam pentru siguranta copiilor nostri. De asemenea, vrem sa facem parcari subterane, pentru a rezolva aceasta problema.

Al doilea principiu: "Stop unei administratii cu pile, primaria trebuie sa fie deschisa pentru locuritori". Vrem transparenta cheltuielilor si servicii publice interne si externalizate de calitate. Din momentul in care administratia nu va fi aici doar ca sa dea niste salarii unor oameni, ci va fi dedicata, deschisa, va fi aici doar pentru locuitori, se va schimba paradigma. Administratia de acum este aici doar pentru ea. Putem sa vedem ca marea majoritate a bugetului este aici doar pentru a mentine o administratie. Nu este in regula.

Apoi, vrem ca primaria sa fie un sprijin pentru investitor, pentru a impulsiona o economie locala puternica, bazata pe tehnologii noi, pe turism si nu numai. Vrem sa fim un sprijin si pentru dezvoltatorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente si cu proiecte de reabilitare urbana. Vrem sa fim o primarie care sustine sectorul privat, pentru ca stim ca fara un sector privat prosper, comunitatea nu se poate sustine. Un sector privat prosper este baza oricarui proiect de dezvoltare si de investitii din comunitate. Eu vin din sectorul privat si stiu ca daca administratia nu are o economie prospera, nu poate face nimic. Noi trebuie sa fim primii care ii vor sustine. Am fost actor in economia locala, eram director general intr-o firma, iar administratia era aici ca sa iti ia niste bani, sa profite de pe urma ta, sa impuna niste reguli formale fara sa vada daca aceste reguli te ajuta si au o valoare adaugata. Spre exemplu, autorizatiile de functionare nu ajuta pe nimeni cu nimic - ele trebuie sa fie un ajutor adevarat pentru comunitate. Primaria trebuie sa ajute sectorul privat, sa ii ajute pe locuitori, nu trebuie sa fie aici doar pentru a parazita, intr-un fel, aceasta economie.

Citeste si: Diferentele dintre fostul si actualul primar al Sectorului 1. Clotilde Armand versus Daniel Tudorache

Ziare.com: Birocratia este principala problema pe care o reclama cetatenii si mediul privat. Ce solutii aveti?

Clotilde Armand:
Vom verifica, de fiecare data, daca ce se cere are sens si ii vom da sens. Nu vom cere nimic de dragul de a cere ceva. Vom elimina aceste cereri formale, daca nu corespund cu nimic. Vom analiza fiecare lucru cerut de primarie si il vom simplifica. Toti cei care lucreaza in firme private stiu ca procesele se analizeaza ca sa aiba o valoare adaugata, iar daca acel proces exista doar birocratic, atunci il vom elimina. Vom elimina orice hartie care nu ajuta decat un functionar sa simta ca face ceva.

Clotilde Armand: Vom face un audit, apoi vom vedea unde s-au dus banii nostri

Ziare.com: In administratia publica este un cunoscut sistem de "pile si relatii". Cum veti rezolva problema: veti continua sa lucrati cu aceeasi oameni, ii veti demite, veti impune alte criterii de angajare?

Clotilde Armand:
Cunosc destul de bine ce se intampla in primarie, am fost timp de trei ani consilier local. Noi, in consiliul local, ne-am facut datoria, am votat proiecte de miliarde de lei. Am vazut ca administratia trecuta nu a fost capabila sa le implementeze. Un lucru de baza este cadastrul domeniului public. In sectorul 1, cadastrarea domeniuluil public nu a fost facuta, suntem in intarziere comparativ cu alte sectoare. Acest lucru este important pentru ca daca suntem in situatia in care vrem sa construim un parc sau o gradinia pe un domeniu public si ne trezim ca nu mai este domeniu public. Aceasta este una dintre primele investitii pe care le-am propus si le-am votat in 2016, cand eram consilier local. A fost votat atunci, 44 de milioane de lei, cadastrarea domeniuliu public. In primul an era 6 milioane de lei. Am fost de mai multe ori la Serviciul Cadastrului Public pentru a verifica ca se implementeaza ce am votat. Degeaba am fost acolo de cinci, sase ori. Era clar ca ei nu pot, nu vor.

Noi stim investitiile care au fost votate, dar nu au fost implementate de diferite servicii si de diferite persoane. Este clar ca daca nu au reusit in cei patru ani, nu vom putea sa ne bazam pe aceste persoane in cei patru ani care vor veni pentru a implementa aceleasi investitii.

Vom face un audit, apoi vom vedea unde s-au dus banii nostri. Este o primarie foarte bogata, avem acelasi buget ca Madrid, ca Londra pe cap de locuitor. Totusi, nu s-au facut investitii, banii au disparut, iar acum doua saptamani, fostul primar PSD a votat un imprumut de 200 de milioane de lei. In patru ani a avut mai mult de un milliard de euro. Acest audit ne va spune si cine sunt persoanele care au semnat pentru ca banii sa ajunga in firme de casa, iar investitile sa nu se faca. Trebuie sa ne bazam pe niste persoane integre si competente - acestea vor fi cele doua criterii pe baza carora ii vom selecta pe cei cu care vom lucra, regulile jocului s-au schimbat.

Citeste si: "Clanul tocilarilor" fata in fata cu realitatea administratiei publice. Sunt cei "cu studii pe bune" o garantie a succesului?

Armand: Nu mai putem sa acceptam o dezvoltare haotica, care are un singur obiectiv: maximizarea profiturilor dezvoltatorilor imobiliari

Ziare.com: Care este planul pentru PUZ-ul Sectorului 1 avand in vedere ca in vara, Tribunalul Bucuresti a suspendat avizul de mediu pentru acest document?

Clotilde Armand:
Nu numai ca s-a suspendat avizul de mediu, apoi a fost si anulat contractul de sponsorizare prin care o entitate privata furniza acest PUZ coordonator catre Primaria Sectorului 1. Ca si cum noi, cea mai bogata primarie din Romania, in loc sa ne permitem sa platim un PUZ facut independent, facut de o entitate profesionista, facut pentru cetateni, nu pentru interese private, am permis unei entitati private, care este clar ca actioneaza pentru interese private, sa ne furnizeze gratis un PUZ coordonator. Tribunalul a spus ca acest contract de sponsorizare nu este valabil, ceea ce inseamna ca acest PUZ nu mai poate fi propus. PUZ-ul coorodonator este propus de catre primar spre aprobarea CGMB. Eu nu voi propune un PUZ coordonator care nu este facut in interesul cetatenilor, ci in interesul unor privati.

In primul rand, nu vrem sa mentinem ideea unui PUZ coordonator. Trebuie un PUZ pe niste zone precise. A fost propus acest PUZ in absenta unui PUG. Nicusor Dan si mai multi arhitecti si urbanisti din Romania au spus mereu ca ne trebuie un PUG, care propune o viziune a Bucurestiului, a zonei metropolitane. Nu putem sa gandim o viziune a Sectorului 1 care nu e integrata intr-o viziune a Bucurestiului. Sunt niste cartiere care sunt de sine statatoare, trebuie o viziune doar pentru aceste cartiere. Spre exemplu, cartierul Baneasa Nord trebuie dezvoltat, trebuie un PUZ pentru acest cartier. Deja au fost PUZ-uri in trecut, trebuie sa tinem cont de ele, pentru ca oamenii au cumparat acolo niste terenuri. Vom dezvolta un PUZ care va raspunde nevoilor oamenilor de acolo, un PUZ care va da o viziune moderna. O sa avem strazi mai mari, parcuri, scoli si toate lucrurile pe care oamenii le doresc. Nu mai putem sa acceptam o dezvoltare haotica, care are un singur obiectiv: maximizarea profiturilor dezvoltatorilor imobiliari. Avem nevoie de acest dezvoltator, dar primaria trebuie sa fie o voce pentru cetateni si asta va fi rolul pe care il vom juca.

Citeste si: Allen Coliban, primarul ales al Brasovului: Nu pot sa lucrez cu oameni in care nu am incredere

Ziare.com: Ati depus plangere la DIICOT, acuzand ca ati fost urmarita si filata de Politia locala a Sectorului 1. Ce schimbari veti face in aceasta institutie?

Clotilde Armand:
Este clar ca conducerea era aservita politica, dar politica trebuia sa se opreasca cand s-a terminat campania. La sfarsitul campaniei s-a terminat partea de politica si trebuie sa inceapa altceva, administratia corecta, serviciu public se numeste. Tot ce este legat de politica, trebuie scos din primarie. Politia locala nu este aici pentru a proteja interese private, ci pentru a impune o disciplina in constructie, in trafic.
Politia locala trebuie sa fie impulsionata de o echipa de directie care le va reda misiunea si instrumentele cu care pot sa actioneze, sa fie mult mai activi sa dea amenzi. Media amenzilor date de Politia locala in anul 2019 era intre 30 si 40 pe zi, in haosul pe care il vedem in jurul nostru. Nu se poate acest lucru. Putem sa dam amenzi tuturor care nu respecta legea. Legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti. Nu trebuie sa existe oameni simtiti si nesimtiti. Politia locala le spune tuturor ca astea sunt regulile jocului, iar daca nu le respecti, primesti amenda. Lucrurile sunt si mai dramatice in ceea ce priveste disciplina in constructii.

Politia locala este o entitate foarte importanta in comunitate, unii nu inteleg ce inseamna respect daca nu sunt masuri coercitive. Ne vom intelege. Vom avea o politie locala politicoasa, ferma, care repecta legea, profesionista. Asta este provocarea noastra si stiu ca vom reusi.

Ziare.com: Cum va pozitionati fata de scandalul izbucnit in urma locurilor candidatilor la alegerile parlamentare de pe listele de diaspora ale USR?

Clotilde Armand:
Fiecare are ambitii sa ajunga mai sus la munca, la scoala si asa mai departe. Asa este si in lumea politica. Sunt oameni foarte buni care vor sa ajunga mai sus, iar competitia in USR este foarte stransa. Este adevarat ca scandalurile nu ne fac foarte bine si sunt destui dezamagiti care ne critica pe buna dreptate. Eu vreau sa transmit un mesaj celor care ne urmaresc in aceste zile: aveti incredere in noi. USR a rezolvat fiecare criza interna, stiti ca au fost mai multe, pentru ca suntem oameni liberi, liberi sa ne exprimam. USR a demonstrat mai multa transparenta decat orice alt partid politic in ultimii 30 de ani. Este o transparenta din toate punctele de vedere. Este un castig enorm in politica romanesca. Este natura umana faptul ca oamenii vor sa ajunga mai sus. Suntem oameni liberi sa ne exprimam. USR este si o oglinda a societatii romanesti, o societate de oameni care vor sa fie liberi. Faptul ca sunt dezbateri, pe care unii le numesc scandaluri, este un lucru natural, pana la urma.

Citeste si: Nemultumiri in USR PLUS dupa ce Vlad Teohari a fost eliminat de pe listele pentru diaspora, de Comisia de Arbitraj, pe motive de moralitate
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25109 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanii au ajuns niste EXCREMENTE in proportie de 90% ...

si pupincuristii ce ling in cùr PNL-eul si politicienii zilnic ,aici prezenti sunt in majoritate dobbiytoci si de o iddiotenie incomensurabila ....daca cititi comentarii ale acestor imbbecili, niculaeda,Pauperovici ,Gigi,Contra,darnic00,tarfrad,movici,oetzi,Dan12,.....
si sheful lor homosexualul ,PEDALA Elvetiana...cu zeci de nikuri MosGerila ,MacacGigi,Constant ,diadCH....etc, in proportie mai mare de 90% sunt retardati ...altfel NU SE EXPLICA PERSEVERENTA de carre dau dovada ,unii sunt platiti de PNL, altii sunt crettini ....
E timp PIERDUT sa explici unor prosti ca sunt de o prostie rara , las-i sa li se ia TOT , ca dupa 30 de ani ,nu le mai ramane mult ....acum sunt si datori VANDUTI pentru DECENII ...
FÙTUVA IN de cocalari....aveti ce meritati si bine v-a facut Ceaucescu ,trebuia sa va fùta si mai rau jegurilor

 

@Cocosila 05:56

- se pare ca pe tine n'au reusit sa te lase fara replica grobiana ! 😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫

 

Faceti comparatie intre cele declarate de Clotilde Armand si

minciunile mafiotului psd-ist tudorache! Nu-i clar ca nu mai trebuie sa-i votati pe mafiotii psd-isti niciodata?

 

Corect

Nu exista term de comapratie intre "frantuzoaic noastra" si haita de pezdisti, excroci, hoti, incopmpetewit, iclulti si prosti. Lucarez in SUA dar am doua aparatmente in sectroul 1, unde vrea sa revin si eu si sotia la pensie in cativa anii. Asa ca sunt 100% pentru "frantuzoiaca noastra". Doamna Armand nu sufere copmaratie cu jegurile umane pezdiste

Despre ce vorbim?

Nicio intrebare despre sportul național la USR, respectiv căratul sacilor de voturi la 02, noaptea, păi se putea?!? Ca să nu mai spunem, de ce a lăsat salariul de europarlamentar pe unul de primar de Sector? Restul e gargară ...

Oare in ce limba s-a tinut interviul!!!

daca in Limba Romana .....atunci reporterul a avut de suferit!!!
Exemplu:"Clotilde Arrrmand, prrrrimarrrrul Sectorrrului 1: Vom face un audit sa vedem unde s-au dus banii nostrrri. Conducerrrrea Politiei Locale era aserrrrvita politica"

dutty nu te baga

sau daca vrei sa te bagi, doar si numai in p y z da la bunica din groapa

Sunteti atat de prosti amandoi,incat lasati omul fara replica!

Este ca si cand ai incerca sa lamuresti un prost,ca astazi nu este miercuri . Apropos,ati gasit contractul ala,cu Bechtel ?

nu am gasit

ai cautat in c w r la dutty ?
ca el lucreaza mai aproape de muscovia de unde s-a facut pierdut

Pauperovici...FÙTEOAI PE CURRVA si imputita de

iddioata de matta in gura ba EXCREMENTULE, DEJECTIA societatii, sa la ca'c in gura ta de coprofag, deseu uman ...borameas pùla in gura mattii,ca a facut un retardat cq tine .....bagi tu pùla'n matta moarta in sicriu, Cine esti tu sa spui cititorilor de pe site : Nu te baga ! ba rebut , fùteoar pe matta'ngura toti romanii ,ba EXCREMENT Roman ce esti

Ce poate să fie mai tare?

Proverb nou in limba romană: Hoțul prins e USR-ist cinstit !
P.S. Nu se adresează analfabeților funcționali, prea greu să ințeleagă ...🤦‍♂️😜😂

Text preluat, cat adevăr:

Reacția tranșantă a unui profesor roman care predă in Franța, după alegerea lui Clotilde și Fritz= "Ne-am făcut de ras"
Horea Mihai Bădău, lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, dar și Profesor-cercetător la Universitatea din Nisa=
Adică, de necrezut, un om cu un CV atat de slab cum este cel al lui Fritz, poate ajunge primarul unui oraș atat de mare cum este Timișoara? Nu le venea să creadă! Ce să spun, că suntem un popor de mana a doua, care ne plecăm capul in fața străinilor?
Clotilde nu ar fi ajuns niciodată primar in Franța, pentru că acolo există standarde"
M-am săturat să văd că rad de noi, pentru că romani cu studii superioare fac munci necalificate in Franța, Germania, Anglia etc, m-am săturat să radă de noi, că aproape toate femeile care ***ăță veceuri in hotelurile din Franța sunt romance și peste 50% au studii superioare, m-am săturat să radă de noi, pentru că romanii sunt atat de proști, incat apelează la Fritz și Clotilde, pentru că nu au alte persoane mai deștepte și mai bine pregătite de atat, m-am saturat să radă de noi pentru că romanii din străinătate pleacă capul pentru bani (iar romanii din țară cred că străinii sunt rasă superioară). Eu nu am făcut asta niciodată. De aceea, acum, mi-e rușine că sunt roman. Și, sincer, am inceput să mă satur să-mi fie rușine să fiu roman".

"Eksact" cum spui sir red PeSeD-ist

Tudorache, Firea & CO din PSD, fac parte din "persoane mai deștepte și mai bine pregătite"? Fac parte din tribul ciorditorilor experti in "fake" si simularea competentei.
Judecarea celor din functii publice trebuie sa se faca dupa rezultate. Vezi situatia cadastrului.
#CuratEvMediuCuane

giorgica.soros....ba si tu faci parte din grupul

de EXCREMENTE SI DEJECTII umane ce cosumati aerul degeaba si toti cei ce sugeti pùlla vartos pnelistilor care fa fùt in gura pentru o shaorma....
fùtevati pe mamicile voastrée in gura de jeguri scatofagi

@BazonCazon 10:24

💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

- Pofta buna !😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫

scotocirea de toamna

Sa vadem acum si daca se gaseste ceva.

 

@BazoCazon 10:56

💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

- Pofta buna !😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫

niculaeda....avorton ratat , coprofag retardat

matta currva te'a fatat !
Suge pùlla la PNL-isti ! zilnic fara pauza ...
Echipa de scatofagi PNL-ista este la post 😁 romanii nu vor mai vea nevoie de vidanje nici de hartie igienica , penelistii fac treaba buna

Tovarase Niciolae TU esti si ai fost,primul in

Toate asa ca pofta buna tie !!!!

dutty si bizon acelasi ani mal zo ios

nu intreb cine f w te pe cine, se gaureste singur

pofta buna la auto supt bor atura !

da si familiei si nu i uita pe defuncti

parole parole parole

una e sa fi mare erou inainte de batalie si una e sa castigi batalia,cand se va scufunda in mocirla romaneasca (si asta si celalalt Fritz din Timisoara)in mizeria administratiei locale din romania atunci sa vedem,asta cu" o rupem mafia, chemam DNA" etc,e mai complicat in romania,lucrurile sunt mult mai complicate ,ea va fi impotriva unui intreg sistem ,sanse mici sa faca mare scofala,dar e de apreciat ca e optimista hahahaha,ii va mai pieri optimismul pe parcurs

 

@Ziare.com

Corect in limba romană este: Conducerea Poliției Locale era aservită politic.

ESTE aservita politic...

... ca inca nu s-a schimbat nimic, oaie ! Foloseste corect timpurile verbelor, ca duci dreaku' ;umea-n eroare... :)

In alta ordine de idei, aia din Romanica totusi cand au de gand sa termine de numarat voturile alea ? Io-te ca au trecut 2 saptamani si nu se stie inca cine, ce, si cu cat a castigat. Organizare curat nemtzeasca, Mai Draga ! :)

Ba besencizme !

Cind ne da Putin inapoi Tezaurul Furat ?

Oricine poate face o facultate in US daca are bani dar aceasta

doamna este total necalificata pentru a fi primar in sectorul 1. Ea este foarte talentata pentru a activa cresterea natalitatii in RO (a avut 6 copii din nefericire a ramas cu 4). Desigur ca are mai multe realizari in viata in comparatie cu tranttorul de la palat care nu se pricepe la nimic iar patriotii romani sant inebuniti dupa el din acest motiv. Doamna vorbeste mai bine franceza si engleza decat romana, in curand romanii vor vota politicienii care nu vorbesc limba romana dar vor fi insotiti de un translator. In ce hal au ajuns romanii in RO !!!???
Incredibil !

 

Ba besencizme ! La MIT si in Franta intra si ies cu examene de

de burse mai grele ca in Rusia.
Tu nu ai muncit niciodata nimic.
Nu se vede .

80% dintre salariatii de la ziare.com sant si angajati ai SRI-ului

iar ei isi baga nasul la depunctarea comentariilor nefavorabile regimului militar-dictatorial al lui klaus

 

Ca sunt sekuristi nu-i mare problema...

... ca astia controleaza presa in toata lumea, in ziua de azi. Problema mare e ca sunt PR.OSTI FACUTZI GRAMADA, cu totzii, fara exceptzie ! O fi vreun criteriu de angajare la serviciile din Romanica, mai stii... :)

Prossti dar multi si se inmultesc repede ca rromii.

Daca sotul este SRI toti bebelusii (puradeii) vor fi SRI sau colaboratorii apropiati infiltrati in diverse domenii de activitate. Barbatii SRI nu au o viata de familie si majoritatea sant divortati deoarece programul lor precum si toate serviciile prestate de ei sant confidentiale (top secret)

Voi kaghebistii aveti parapon pe Serviciul Secret

Care nu sunt cirtitele voastre .

Fiecare popor are nu doar "conducatorii pe care ii merita"...

... (asa cum spunea de Maistre cu ceva timp in urma), dar si "serviciili" pe care le merita.

Securitatea de pe timpul lu' Nea Nicu parea ceva mai inteligenta decat neterminatzii astia de-acum, care nu-s in stare nici sa adune niste voturi pa tableta si viseaza la o tzara intreaga care sa umble cu botnitza pe mecla (caz in care programele lor de "image recognition" n-ar mai fi bune de nimic, da' ei sunt prea pro.sti ca sa realizeze chestia asta... :)

 

Dictatura Cioclilor

.

era inteligenta secu care iradia copii si femei

secatura-i secatura

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor